Ahojte, mám formu na mini laskonky a na forme bol dobry recept, mnozstvo bolo udávané v lyzickách( sa mi to pácilo), akurat, ze som ho zapatrosila Nemate ho nahodou? dik
Urobte si drôtik s očkom , ktoré ma cca 7mm recept: Suroviny:
hmota: kr. cukor 390g cukor práškový 110g orechy alebo kokos 260g bielka 200g voda 100g - 1dc na krém: kryšt. cukor 210g 1vanilkový cukor 1 zlatý klas 2palmaríny
mlieko asi po litra(podľa návodu na obale pudingu zlatýklas)
Poznámky: Puding by bolo dobré po ochladení precediť, aby v kréme neboli hrudky.
HMota: 1tretinu kryštáľového cukru dáme do hrnca a zalejeme vodou, asi do jedného cm. Dáme variť na ,,retiezku". To znamená, že treba do rozvaru namočiť pripravené očko a fúknuť doň. Ak z neho výjdu bublinky rozvar je hotový. Zvyšok kr. cukru ušľáhame s bielkami na sneh, do ktorého pridáme horúci rozvar pri malých obrátkach. Potom primiešame do snehu orechy alebo kokos a práškový cukor. Na plech s papierom položíme formu na laskonky. Na to navrstvíme hhmotu a rozotierame.. Plech dáme do rúry sušiť pri teplote 160 - 180°C. Dvierka necháme pootvorené.(Privrieme do nich varechu) Ak sa laskonky odliepajú z papiera, sú hotové a môžu sa vybrať.Rozložíme ich na dosku a nastriekame na ne maslový krém.a prikryjeme druhou. Dáme stuhnúť to chladničky . Krém: Do mlieka vysypeme zlatý klas, pridáme cukor a dáme variť. Po odstavení dámae schladiť. Dovychladnutého za stáleho šľahania pridávame nakrájaný margarín.
Urobte si drôtik s očkom , ktoré ma cca 7mm
recept:
Suroviny:
hmota: kr. cukor 390g
cukor práškový 110g
orechy alebo kokos 260g
bielka 200g
voda 100g - 1dc
na krém:
kryšt. cukor 210g
1vanilkový cukor
1 zlatý klas
2palmaríny
mlieko asi po litra(podľa návodu na obale pudingu zlatýklas)
Poznámky:
Puding by bolo dobré po ochladení precediť, aby v kréme neboli hrudky.
HMota:
1tretinu kryštáľového cukru
dáme do hrnca a zalejeme vodou, asi do jedného cm.
Dáme variť na ,,retiezku". To znamená, že treba do rozvaru namočiť pripravené očko a fúknuť doň. Ak z neho výjdu bublinky rozvar je hotový.
Zvyšok kr. cukru ušľáhame s bielkami na sneh, do ktorého pridáme horúci rozvar pri malých obrátkach. Potom primiešame do snehu orechy alebo kokos a práškový cukor. Na plech s papierom položíme formu na laskonky. Na to navrstvíme hhmotu a rozotierame.. Plech dáme do rúry sušiť pri teplote 160 - 180°C. Dvierka necháme pootvorené.(Privrieme do nich varechu)
Ak sa laskonky odliepajú z papiera, sú hotové a môžu sa vybrať.Rozložíme ich na dosku a nastriekame na ne maslový krém.a prikryjeme druhou. Dáme stuhnúť to chladničky .
Krém: Do mlieka vysypeme zlatý klas, pridáme cukor a dáme variť. Po odstavení dámae schladiť. Dovychladnutého za stáleho šľahania pridávame nakrájaný margarín.
takto ich robia aj v cukrárnach