Dievčatá dobrý recept na lekvár z čiernych ríbezlí...dakujem 🙂
Ja robievam z čiernych ríbezlí džem nevarený. Na l kg ríbezlí pridáme 1-1,5 kg cukru a niekoľko minút mixujeme. Dáme do fľaštičiek, dobre uzatvorím a to je všetko.
ja rozmixujem ribezle, prepasirujem, aby neboli zrniečka, pridám cukor, povarím kým nezhustne a naplním do pohárov ... cukor dávam vždy podla chuti, neriadim sa receptami a nepoužívam tie umeliny v prášku ... žiadny lekvár ani džem sa mi v živote nepokazili
ja robim rôsol-odšťavím ribezle a kolko je stavy tolko dam cukru,zacnem varit ,ale tesne pred zacatim varu vypnem,dam do poharov a pockam kym sa na vrchu nespravý šupa,potom cez pohariky dam celofan a zagumičkujem. 🙂