možem poprosiť receptík na hrnčekoví koláčik s marhulami alebo slivkami to je jedno vdaka
Budem písať ako to ide postupne do misy 🙂
3 vajíčka, 1 a pol hrnčeka cukru, 2 a pol hrnčeka polohrubej múky, pol hrnčeka oleja, jedna 7-decová fľaša marhuľového kompótu, 1 polievková lyžica kakaa, 3 kopcovité lyžice sódy bikarbóny. Všetko zmiešať a vyliať na vymazaný a múkou vysypaný plech. Pečie sa 10minút naplno (asi 250stupňov), potom sa stíši na 150 a pečie sa ešte 15 minút. Pozor, nesmie sa prvých 20minút otvoriť rúra, inak koláč klesne a zbije sa dokopy do tvrdej guče. Po 25 minútach treba skontrolovať pomocou špáratká alebo špajly, či nie je koláč v strede ešte riedky. Ak nie je, tak vybrať a dobrú chuť. (ak je, tak ešte aspoň 5minút navyše)
no idem aj ja vyskusat
ja mam tento,je uplne jednoduchy: 2salky hrubej muky (kludne aj polohrubej, ja davam aj taku ked nemam), 1salka kryst.cukor, 1salka mlieka, 2 vajcia, 1 prasok do peciva, 1/2 salky oleja, stipka nastr.citronovej kory.. Vymiesat ako bezne pri peceni, vajcia s cukrom..atd,atd...vyliat na plech, poukladat ovocie ake prave mame a dat do rury. Ja peciem zhruba pri 180 st. cca25min. Kazda rura pecie inac, tak tu je tazko radit :D
CESTO:2 poháre múky, 1 pohár mlieka, 1 pohár kryštálového cukru, 1/2 pohára oleja, 1 kypriaci prášok, 2 vajcia: všetko spolu vymiešame a vylejeme na vymastený , mukou vysypaný plech a na vrch
dáme slivky, marhule, alebo broskyne +orechy (nasekané),+ škoricový, alebo vanilkový cukor . Pečieme na 200 °C cca 25 minút. Mňam je to rýchly koláčik, tak ako rýchlo sa spraví tak sa aj rýchlo zje. 😀 Nám najviac chutí s marhuľami, orechmi a vanilkovým cukrom. 🙂
Vanilková bábovka - hrnček hladkej múky, hrnček polohrubej múky, hrnček cukru - ja nedávam celý, prášok do pečiva, vanikový cukor, 1dl. oleja, 3 vajcia a 250ml smotana na šľahanie 33%. Piecť na 170tke asi hodinu.
Rýchly koláč:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryštál. Cukru
1 hrnček mlieka
1 zlatý klas
1 vajce
1 vanilinový cukor
1 kypriaci prášok do pečiva
100 ml oleja
Múku, kryštál. cukor, kypriaci prášok spolu zmiešame. Vo vlažnom mlieku vymiešame zlatý klas, pridáme vanilinový cukor, potom pridáme vajce, olej a dobre vymiešame. Postupne pridávame múku s cukrom a práškom. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Do cesta môžeme pridať orechy, ovocie, kakao, kúsky čokolády. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180*C, asi tak 20 min. (Okraje sa začnú odliepať od plechu).
.... skvela otazka, urcite z nej budem cerpat :D
Baby ja som skusila jeden s receptou a je fantasticky
Nakoľko z neho ostal prázdny plech
hrnčekový koláč trochu inak, skôr na spôsob českej buchty: cesto ako niektoré z hore uvedených, ale po pridaní ovocia na povrch koláča hojne posypať posýpkou - maslo, cukor, hladká múka. Je fajn kombinovať viac druhov ovocia, napr. do cesta olúpané broskyne a na vrch čierne hrozno je skvelá kombinácia.
http://varecha.pravda.sk/recepty/ovocny-hrnceko...