Ahojte kocky. Prosim Vas ma niektora recept na jablkovu vyzivu bez cukru pre babatka kt.mozem aj zasterilizovat???
ja som tento rok robila tak, ze jablka som nakrajala aj so supkou (take tie zlte skore, ale asi sa mozu aj ine), vykrojila som jadrovniky, dala na plech, podliala trochu vodou a upiekla v rure, aby boli makke, aj ta supka. ked sa to pecie, nemusis to miesat, neprihori. potom som rozmixovala, nemusela som ani pasirovat (ale to zalezi od mixeru), pridala som mixnute slivky, do druhej casti cucoriedky, naplnila pohare a nechala v obyc. hrnci 20 minut (od bodu varu) sterilizovat. zatial su dobre, minule som tak robila aj cisto hruskovu vyzivu. a tej vypecenej stavy som do mixovania dala podla potreby, aby to nebolo velmi riedke
Ja robim vyzivu tak, ze jablká ocistim ,ošúpeme, vykrojim jadrovniky dam ich do hrnca a trochu podlejem vodou, naozaj len trosku, aby jablka neprihoreli. Chvilu povarim kym jablcka zmaknu a rozmixujem ich ponornym mixérom , chvilu este povarim dam do pohárov a sterilizujem v trube. A hotovo. Vyziva je perfektná uplne bez pridaneho cukru , ale treba použiť sladsiu odrodu jablk ( gala, sampion) inak asi trochu cukru treba, aby nebola velmi kysla. Ja som robila aj broskynovo jablkovu, aj hruskovo jablkovu a su super. Moj maly sa nevie dojest. Takze smelo do toho, nie je to ziadna veda. Pokial ju povaris a sterilizujes nema nemá sa čo pokazit. Ja zavaram do 7dcl poharov, v chladnicke otvorena vydrzi 3 dni a ked nespotrebujem ,dam do via poharikov a do mrazničky, ale musim povedat, ze sa to nestava často, ze by čosi zostalo. Ked nezje malý, tak doje tato.
Ako tu už napísali. Očistiť jabĺčka a šup do hrnca, málo vody. Povariť, rozmixovať a my mixujeme ponornym mixerom rovno zo šporáka, tak hned na to do pohárkov a zavariť 80-85 na 20-25 min. ˇuplne bez cukru ale záleží aj od jabĺčiek. Stačí ochutnať 😉 Rovnako k tomu môžete pridať rôzne iné ovocie. Marhule a broskyne i so šupkou🙂
Mojmu synkovi robim takuto. Ovocie v pomere 1:1 jablka a hrusky, marhule, slivky alebo mrkva. Ovocie ocistim, v troske vody rozvarim, rozmixujem. Nesladim. Ak je velmi riedke, dam zlaty klas. Plnim horuce do flias, otocim hore dnom a necham stat, kym vychladnu. Syn nema problem zjest bez cukru, starsej dcere pred podavanim dosladim. Najviac malemu chuti ta mrkvova. No a da sa to samozrejme urobit aj len z jablcok...
ahoj ja robim uplne klasiciy, nakrajam a uvarim jablka(ja davam obcas aj hrusky, cucoriedky a marhule) v dojcenskej vode, necham varit asi 20 minut, prepasiruje cez tenke sitko, nalejem do poharov, dam vrchnak a strelizujem asi 15 minut, robim to v takych malilikych flastickach od peceneho caju cize jedna davka sa spotrebuje na jedno pouzitie, malemu to staci ma iba 8 mesiacov takze v tych velkych flasiach od vyzivky som polku musela dojest ja alebo vyhodit aby to uz nebolo pokazene...a vydri to dlho, este sa mi nestalo aby sa pokazili, prijemne kuchtenie 🙂