Máte recept na hrnčekový koláčik s tvarohom a jablkami?

avoline
9. sep 2013

neviem nikde zohnat hrncekovy kolac s tvarohom a jablkami alebo inym ovocim dakujem pekne

fra
9. sep 2013

hrnčekové koláče robím skoro každý den ale len od oka takže presny recept neviem dať- dávam obyčajne 3 hrnčeky múky, prašok do pečiva, 1-2 vajcia, 1 hrnček cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1 - 1 1/2 hrnčeka mlieka alebo 1/2 hrnčeka mlieka a 1 hrnček tvarohu, alebo aj celkom bez mlieka len s tvarohom, 5-6 nastruhanych jablk alebo ineho ovocia, rozmixujem a hotovo, ale robievam to aj s makom, kokosom, orechami, kakaom, čokoladou, lekvárom alebo sirupom namiesto cukru, sušeným ovocím, prosto čo mám pri ruke ... neto cesto musí mať takú hustejšiu konzistenciu, ale dobre roztierateľné na plech - a vždy sa podarí, nikdy nie je taky že by sa drobil alebo bol tvrdy či suchý ...
alebo robievam aj tak, že dám základ bez tvarohu ale napríklad s orechmi a mliekom a potom na poslednych 10 minut potriem kolač tvarohom rozmiešanym s vyšľahanymi bielkami a cukrom ... alebo aj tak, že tie jablka nedam do cesta, ale tiež poslednych 10 minut dam na kolač jablka a na ne tu tvarohovo-bielkovu penu...

doska
9. sep 2013

ja davam 2 hrnceky polohrubej muky, 1 hrncek krystaloveho cukru, 1/2 hrnceka olej, 1/2 hrnceka sladke mlieko, 1 vajce, pol.bal. prasku do peciva....vsetko zmiesam, vylejem na plech a navrch poukladam ovocie, akekolvek na ake ma clovek chut, s tvarohom som neskusala, s jablkami je v pohode, ked su na take male kusky nakrajane....obycajna bublanina...potom este jeden jablkovy mam, ale nie je hrcekovy, je to nieco ako pernik, ak chces tak ti napisem do ip ked das vediet, pohladam recept...