ahojte mamicky mate niektora receptik na hrncekovy kolacik ale bez vajicka s lubovolnym ovocim ? plnkou len bez vajicka dkaujem pekne
Ciierny kolac (my tam davame nasekane vlazske orechy a hrozienka, ale moze byt aj s ovocim): 3 kelimky acidka, 3 kelimky krys. curku, orechy, hrozienka, vela kakaa, deci oleja, prasok do peciva, 3 kelimky hrubej muky, vsetko spolu vymiesat v tomto poradi, vyliat na velky plech a piect na 180 stupnov, 25 minut. Je najlepsi!!
jablkove kolace: http://tojenapad.dobrenoviny.sk/sypany-jablkovy...,
mokrejsia alternativa tohto jablkoveho http://mnamky-recepty.webnoviny.sk/recipe/bulha...
@enuliek kysnute sa aj bezne pecie bez vajicok, vtedy dlhsie vydrzi makke. ak pecies kolace, kde ide jedno vajce, iba na spevnenie, vtedy nahrad 1 lyzickou solamylu (rozmiesaj v pohari s troskou vody). napr. makovy kolac leniva zena. palacinky odporucam z hladkej muky, vtedy budu maksie. a ano, mlieko, muka a stipka soli. ja zvyknem dat aj trosku oleja, a ked mi to odstoji aspon zo dve hodiny, okrem prvej palacinky, ktoru peciem na oleji, ostatne peciem uz nasucho...
@enuliek ja mam super recept na bananove mufiny bez vajicka su ozaj super a vsetci si ich chvalia. Inak Bananom sa moze nahradit vajicko napriklad aj do palaciniek mozes rozmixovat banan a je to aj ako prirodne sladidlo aj nahradza vajko a tu je recept na bananovo cokoladove muffiny : 3 mensie prezrete banany 1/2 hrnceka cukru 1 1/2 hrnceka polohrubej muky 2 cajove lyzicky PDP trosku soli 1/3 hrnceka oleja cokolada podla chuti ..... zmiesame suche ingrediencie a banany vymiesame s mixerom spolu s olejom primiesame suchu cast a plnime kosicky pecieme asi 20 min pri 200 C musia byt krasne do zlatohneda ...ja by som zniesla aj menej cukru ale moji chlapi su sladke rite takze robim tuto variantu :D hadam zachutia
vajicko mozte nahradit aj jablkovym ci dynovym pyre.
a este som niekde citala, ze aj mlete lanove semienka 1 polievkova lyzica na 3 lyzice vody nahradi jedno vajicko, treba nechat postat a napucat.
Agar agar zmiesany s mliekom (ozajstnym ci ryzovym/mandlovym a pod)
Sytena mineralka.
Ono to zavisi, aky je recept.
Ozaj, este aj ta sranda co sa dava do zdravych napojov a tam to napuci, a potom vraj zasyti....ani za pana si teraz nespomeniem, ako sa to vola. Take biele supinky.
aj chia semienka napucane vo vode 🙂
Dakujem baby.. 🙂
@enuliek ide o to, ze naco je to vajicko v originalnom recepte, ci ako agent aby ingrediencie drzali pokope, ci aby cesto narastlo ci je tam koli pridanej vlhkosti? Podla toho sa potom nahradza ci uz ovocnym pyre, sytenou mineralkou ci napucanymi semienkami..... treba skusat, mne sa osvedcilo dynove pyre, zamrazim si v malych sackoch a pouzivam pocas roka, fasa ked uz nemam vajicka 😵
@obsadenemeno budem studovat..sama nato asi nepridem kedy co kde..;) snad zistim ze ich mozem nasadit naspat ;)
@enuliek ak vies po anglicky, mozem ti tu hodit nejake linky....
veľmi dobrý a odskúšaný recept:
@obsadenemeno dakujeeeem
ahoj,
ja mam hrncekovy recept len jeden jediny 🙂 na mafinky....ide tam vajce, ale mensia dcera ma alergiu na vajce, tak jej vzdy spravim 5 mafiniek bez vajicka a potom pridam vajce a spravim pre nas...bez vajicka su tiez fajn 🙂
recept:
2hrnceky polohr.muky, 1 hrncek kryst.cukru (ja davam 3/4 hrnceka, lebo sa nam to zda sladke), 3/4hrnceka mlieka (moze byt ja viac, podla toho aby to bolo tak akurat), jeden prasok do peciva, 1 vajce (jednoducho nedas), 1/2 hrnceka oleja. Zamiesas. Vacsinou robim viacero druhov, najskor naplnim do 3/4 kosika bielym cestom a potom tam lyzickou pozatlacam bud cucoriedky, alebo ine ovocie, alebo davam aj kusky orieskov a potom do zvysku cesta nakrajam na kusky cokoladu, zamiesam a dam do kosikov. Do klasickych kosikov pouzivam este aj papierove kosicky.
Uz som skusala aj inu obmenu...namiesto tych dvoch salok muky som dala len jeden a pol a zvysok som dala kokos, alebo mlete orechy...