Kocky neviem, ci zle googlim, ale neviem to najst. Ak to niektora robite doma, pochvalte sa receptom pls. A uplne ideal bezlaktozova 😉dakujem kazdej dobrej dusi 🙏😊
ahoj ja sa práve chystám vyskúšať tú najviac jednoduchú verziu, je bez mlieka, bez cukru a ževraj úžasná. Osobnú skúsenosť však zatiaľ nemám, ale po víkende sa isto podelím 🙂
Jediná vec čo potrebuješ je banán, a ak ti ide teda o šmolko verziu, tak aj čučoriedky. Banán ošúpeš, nakrájaš a dáš do mrazničky na noc, čučoriedky umyješ a tiež dáš do mrazničky. A ked príde chuť na zmrzku, len to šupneš do mixéra a mixuješ až kým to nebude krémovej konzistencie. A hotovo.
my robíme tú banánovú celé leto. pridávame ovocie, kakao, mätu, čokoľvek podľa chuti
To akoze iba cisto z banana? Zamrznuty rozmixovat a hotovo?
Treba nachytat smolkov a pomleť. 😜😂😘😊😉
@bonnie2 len musi byt poriadne zrely. Ja to robim v praci pre deti s alergiami, niekedy do toho musim pridat trosku prask.cukru, ak nemam po ruke dost zrele banany..takisto pridavam skoricu aj kakao. Ono sa to nezda, ale tie zamrazene banany pri mixovani uplne zmenia konzistenciu na akoby kremovu, je to super 😊
@evitka83 receptov na zmrzku mi google našiel milión - keďže to nerobím, tak ti neviem odporučiť ten naj. Ale keďže má byť bezlaktózová a modrá, tak jogurt / mlieko / smotanu použi v bezlaktózovej variante a aby bola modrá, tak buď kúp modré potravinárske farbivo alebo takto https://www.babskeveci.sk/domace-prirodne-potra...
Ako chutia šmolkovia neviem, lebo ich nejedávam, takže príchuť si už vyrobíš podľa seba.