Ahojte poznate nejaky recept na cibulovy sirup proti kaslu pre deti? Dakujem 😉
@iva87 ja robievam takto : nakrájam na drobno jednu - dve cibuľky - podľa toho, koľko konzumentov bude 🙂 A do 7-decového zaváraninového pohára vrstvím. Nasypem cibuľku, zasypem lyžicou cukru, cibuľa, cukor, cibuľa cukor. Nechám pár hodín postáť - kým cibuľka nepustí šťavičku. Scedím a môže sa konzumovať. Pekne po lyžičkách. A mne pomohol, ale len v prípade, že som ho začala podávať ihneď . Ak kašeľ prejde do horšieho štádia, alebo je tam aj nejaká infekcia, tak asi bohužiaľ nepomôže ☹
ja robim ako @karinka2105 len s tym rozdielom, ze na konci cibulu scedime a ostane mi cisty sirup ktory detom sem tam po lyzickach šupnem do ust 🙂
..ja to riešim práve od dnes..2 týždne sme ukašlaní,dobrali sme Erdomed,už to bolo lepšie,zase horšie, doktorka vravela že na ATB to nie je,tie sme dobrali pre 3 týždňami..tak uvidím,ja som len nakrájala cibuľu,posypala cukrom a ešte po pustení šťavy som dala trochu medu..nechám sa prekvapiť..
Ja robievam cesnakovy sirup.. do cca 250ml vody, nakrajame 5-6velkych stručikov cesnaku.. a pridame 5-6 lyžíc kryštaloveho cukru, nechame previeť a potom nechame postať aspon par hodín (ja zvyknem cez noc) rano scedím, dam do umelych flaštiečiek,do chladničky.. a podavam kedy ma napadne,aj 5-6krat za den... 😉 Cesnak ma vraj antibioticke učinky - tak ho zvyknu volať aj ako domace antibiotikum,nam pomaha pri každom kašli 😉
súhlasím s @megi1989 takýto sirup mi robila už moja babička a vždy (samozrejme nie pri nejakej ťažkej infekcii, zápale,ale miernej až strednej) mi pomohol a v tehu sa mi veľmi osvedčilo,keď som nemohla brať lieky. Ale ak by zápal neprechádzal ani po tom, tak určite sú na rade nejaké lieky 🙂 a na miesto cukru sa môže dať aj nejakýn kvalitný medík, to ešte viac zvýši účinok 🙂
robievam podobne ako megi1989, ale vrstvim cibulu, cukor a citron.... chuti to trochu ako nalev na salat... 😉 🙂
robievam takýto ,je to recept od mojej maminy pomohol vždy , upálim cukor na karamel ,zalejem vodou nechám rozvariť ,potom prisypem na hrubšie pokrájanú cibuľu ,troška škrupín z orechov ,ževraj niečo obsahujú no neviem čo nechám povariť nakoniec pridám trošku majoránky a precedím . Mamina nám tam dávala aj trošku bravčovej masti aby to bolo mastné no ja mojím deťom som to nedávala nechceli mi to vypiť.
ja ti poradim moj a je ozaj super da sa to aspon zjest kedze mam maleho problemoveho na zjedenie sirupov . potrebujes cibulu citron a med vzdy robim z jedneho kusu lebo nech to zje do neakych troch dni a potom cerstvy zase .....nakrajam si cibulu aj citron na koliecka tenke supu dam dolu s citrona zoberiem si pohar a ukladam koliecko cibule citronu a zalejem lyzicou medu a takto postupujem az vsetko navrstim a nechas to stat 2 hodiny to si pusti stavu premiesam to a davam po lyzici velkej za den nozes 6 lyzic. ked je dieta mensie treba hladet nato ci nie je alergicke na med ak ano moze sa dat cukor nesto medu a dat mu mensiu davku malu lyzicku mojmu malemu to zabralo a to som robila viac krat este aj manzelovi som to spravila .
Namiesto toho cukru sme davali medik.... 🙂
na osladenie davame javorovy sirup. do vyvaru cibule mozete dat aj klinceky. ma to lepsiu chut
Ahojte chcem sa opytat ci tento cibulovy sirup mozem aj ja. .som v 22 tyzdni tehotenstva dakujem za radu...
Pekne rano dievcence,
prosim Vas, robila som vcera podla vasich navodom cibulovy sirup pre chorehovnucika. Dnes rano som ho sla scedit, ale tej stavicky je zufalo malo...Urobila som dakde chybu? Podla receptu nakrajala cibulu na kolecka, zasypala cukrom a pridavala som aj trosku citronu. Len tej stavicky je strasne malicko, reps.to nie je stavicka, ale cukrova kasicka. Ma to tak byt? Vdaka za pripadnu odpoved.
@katenka2
ja robim takto a je ho plno. cibula a citron sa nakraja na kolieska. do 7 dcl zavarinoveho pohara potom ukladam koliesko cibule, koliesto citrona, lyzica medu a takt ostale dokola az po koniec. necha sa to luhovat par hodin, mozno 2-3 a zcedi sa to. nesmie sa to nechavat dlho, cez noc a pod, lebo cibula potom zacne nejake latky vypustat, co su skodlive. a ked sirup zlejem po tych cca 3 hod. do flasky od liekov, tak v chladnicke ho mam cca 2 dni. potom sa robi zas cerstvy. synovi naozaj pomaha. je asi monho receptov na internete. ja mam tento a sirupu je naozaj dost. cibula si pusti stavu do medu aj citron a ma medovu chut. sice vona je cibulova, ale je sladky, tak ho deti vypiju.
Ahojte, neviem či aktuálne ale mne mamička robila odmalička takýto sirup:
Nakrájaná cibuľa v miske, posypať cukrom a pokvapkať alpou - takto opakovať a vrstviť až po vrch misky a nechať aspoň 12hod odpočívať, kým nepustí šťavu - a potom už len piť 🙂 teda s mierou, tak ako kupovaný sirup 🙂
ja poznam,davala som ho malej,mesiac a pol sme boli na atb a nezaberalo nic
das si trosku cukru opalit,skoro ako skaramelizovat,pridas cibulu,zameisat pol minutky a pridat vodu..nehas zovret ,trosku vyhcladnut a pit a pit a pit