Ahojte žienky, ktorá mi viete poradiť nejaký super odskúšaný recept na chutné medovníčky? 🙂
hlavne dať do nich trochu sódy bikarbóny - tak budú mäkké, potom funguje aj recept čo býva na obale perníkového korenia... 🙂
ja tieto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2940 a aj tieto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35553 , odporucam vyskusat 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34104 moje teda riadne stvrdnu ale po uzavreti do nadob zmaknu,lebo je tam vela medu a ziadne maslo
ja robim tieto :
60dkg hladká múka
25dkg pr. cukor
20dkg med
15dkg margarin
3vajcia
2cl skorice
2 cl sodabikarbona
12hodin nechame odstat v chladnike a pred pecenim potrieme zltkom aby sa pekne leskly. mi robime z tohoto cesta aj med. domcek. nie su sice hned makke, ale po 2-3dnoch v krabici s kuskom jablka su vynikajuce.
ja som robila tieto, 400g hladkej muky, 140g cukru, 1lyzicka sody bikarbony do muky, 3 lyzice medu, 2 vajcia, 60g masla, a aniz a klincky,(aj skoricove su fan), vymiesit vsetko spolu a dat odstat do chladnicky na 3 hod, ja nechavam aj 24 hod,
cesto som vyvalkala na 4-5mm, su take tucnejsie a potriet zltkom s mliekom a pect na 140C maly sa nevedel dojest, da sa vtlaci hrozienko,oriesok, ja som nedvala teraz nic, koli malemu
Môj recept je: 650 g hladkej múky, maslo Hera 250 g, kryštálový cukor 250 g, 3 vajcia, 3 a pol lyžice medu, metú škoricu 1KL, sódu bikarbónu 1KL, perníkové korenie 1KL a vajíčko na potretie. Cesto je najlepšie urobiť deň predtým, zabaliť do fólie. Pečú sa na 175 - 180 stupňov dozlatista tak cca 10, treba si ich sledovať. Ja ich robila minulý týždeň a polovica je už zjedená. Sú mäkké po upečení a po vychladnutí ich treba dať do sáčku.
ja mam takyto recept : 500g hladka muka, 225g pras.cukor, 180g med, 3 vajcia, 1 a pol cajovej lyz.sody bikarbony, 2PL pernikove korenie,struhana citronova kora
muku zmiesame s cukrom a sodou bikarbonou, pridame citr.koru a pernikove korenie.Urobime v strede jamku a pridame med a rozslahane vajcia.Vymiesime rukami.Dame do chladu zriet na 4 dni.Pecieme pri 180 st.Po vybrati potierame zltkom,cu mäkkucke.
tieto peciem kazdy rok a su super 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=643
ahoj ja som ich nedavno piekla odtialto http://varecha.pravda.sk/recepty/vianocne-medov... velmi jednoduchy recept a su fakt chutnucke 🙂
Ja pečiem tieto sú ihneď mäkké 🙂 a syn ich má veľmi rád.Odporúčam. Lenka
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9727