Ahojte dievčata mate niektora recept na chlieb,bez použitia kvasnic a pšeničnej muky?Mam intoleranciu na kvasnice a pšeničnu muku.Lepok mi nevadí. Mohol by byt z ryžovej alebo kukuričnej muky ale s použitym PDP,alebo sody bikarbony.Doteraz čo som skušala skončili v koši.Vdaka
@aurelkan ale bez kvasnic znamena ze nesmie kvasnice a tudis ani kvasok ....tak mna by tie recepty tiez zaujimali lebo riesim podobny problem
@ajaja11 práve skúšam tento , je zo spaldovej múky, ale určite ju môžeš nahradiť raznou alebo inou http://www.google.sk/url?sa=t&source=web&cd=3&v..., ešte ma zaujal tento http://varecha.pravda.sk/recepty/irsky-chlieb-z...
@ajaja11 ahoj, my doma v poslednej dobe pečieme tento írsky chlieb
http://varecha.pravda.sk/recepty/irsky-chlieb-z...
namiesto jogurtu môžeš použiť aj zakysanku
zuzuliak1981,ajkag, diky baby vyskušam.špaldovu použiť tiež nemôžem nerobí mi dobre.Ale skusim ju nahradit inou uvidim čo z toho vznikne.
@zuzuliak1981,@ajkag, diky baby vyskušam.špaldovu použiť tiež nemôžem nerobí mi dobre.Ale skusim ju nahradit inou uvidim čo z toho vznikne.
@ajaja11 jj, spadla je vlastne tiež pšenica, skús inú a daj vedieť, ten prvý recept so spaldou nedopadol veľmi dobre, jedlé to síce je ale bez dráždia je ten chlieb taký hustý, nenakysnuty ☹ , možno PDP bude lepsi
Ahoj, recept na chlieb bez droždia a pšeničnej múky je na www.receptyinak.sk .
Výborný chliebíky z pohánky, ľanvých semiačok, ovsenej múčky
Ahojte, da sa vobec upiect chlieb bez lepku, psenicnej,raznej a kukuricnej muky, drozdia, vajec a mlieka? ☹
Co teda jest ked na menovane mam intoleranciu? ☹
Prosím o pomoc. Chcela by som začať piecť kvaskový chlieb, nakoľko mám zdravotné problémy. Prosím, nepredá mi niekto v Košiciach doma robený kvások? So sušeným nemám dobre skúsenosti. Zo srdca ďakujem.
@bazulienka22
skus pozriet aj kvaskovu mapu: http://www.kvasok.sk/
Pohladam niekde ten recept (mala som ich zo pat), nepiekla som ho uz ani nepamatam (nejem ziaden chlieb), so zeleninou boli zemlicky.... Skoncia sviatky, detiska poslem do skoly a skolky a prihodim recept 😀 (hned ako ho najdem)
Jednu verziu som nasla (zial, bez toho tvarohu, ale vykopem niekde aj tu...) Takze:
200 g orechov (fuk akych okrem arasidov)
100g semiacok (slnecnicovych, sezamovych, tekvicovych...)
2 polievkove lyzice supiek zo skorocelovych semiacok (psyllium, dostat v bioobchodoch a lekarnach, mozno aj v supermarketoch, nepozerala som)
1 polievkova lyzica masla alebo kokosoveho oleja
25 g susenenych bobul (ale aj nasekane susene marhule sa daju, len pozor, aby neboli sladene)
1 vajce
1/21 lyzicky soli
cca 2 dl teplej vody
Orechy nahrubo posekat, tuk rozpustit v polovicke vody a vsetko zamiesat na hladku masu (zvysok vody dodavkujeme podla potreby). Cesto treba nechat mimalne hodinu odstat a potom piect na 175 stupnov cca 80 minut. Najdlhsie vydrzi takyto chlieb v chladnicke, ale idealne je zjest ho do dvoch dni. (on nie je nijako velky, takze sa to v pohode da)
@alenapiestany, tvoj chlieby vyzera krasne, ale spalda je druh psenice, takze podmienku *bez psenice* nesplna ani omylom 😉
☹ aha no nič potom ☹
@alenapiestany ten vyzera velmi chutne 😉
@alenapiestany napíšeš prosím aj presný recept?
@alenapiestany aj ja ta poprosim o presny postup 🙂
500g špaldovej múky, 9PL oleja, 4dcl vody, 2ČL soli, 3ČL sódy bikarbony, drvená razca podľa chuti. Všetko premiešame len vidličkou, nemiesime do hladka. Vyklopíme do zapekacej misy alebo formy, posypeme razcou alebo semiačkami a pečieme na 185stup. kým kôrka nebude pekne hnedá. Niekedy cesto rozdelím na dve polky a pečiem dva menšie bochníky (ako na foto).
@alenapiestany vďaka za recept, určite vyskúšam 😉
@alenapiestany tak ten recept na ten chlebik niekedy vyskusam aj ja.. Dakujeme 😉
Jej ten je krásny chlebík, vyšielby mi taký aj z pohankoven muky, resp, bez lepku, ako chutí?
Ahoj, ja peciem okrem ineho aj kvaskovy spaldovy, kvasnice nedavam vobec. Je pravda ze nie je az tak nadychany ako kvasnicovy ale rodine chuti. Stvorit kvasok trva cca 5 dni, potom uz mozes piect.
Aj toto mi zjedia, muku si mozes pomenit za taku co znesies:
http://varecha.pravda.sk/recepty/spaldove-peciv...
http://varecha.pravda.sk/recepty/celozrnne-peci...