ahojte ak niekdo má recept na na bardejovské rezy tak mi ho prosim napište lebo je to super kolač a neviem ho zohneť . Vopred ďakujem. Ak hľadáte aj vy nejaké recepty mam ich hojne stačí napísať aký hľadáte a ak ho budem mať napíšem aj ja vám 😀
smrekovsky - chod na stranku www. tortyodmamy.sk a tam si daj požiadavku na tie rezy určite ti niekto poradí, ale musíš sa zaregistrovať ak ti niečo nepôjde pošli mi IP poradím
mno aj ja som to uz vseli kde hladal ale nenmasiel som raz to bolo na jednej stranke ale ta stranka je uz zrusena tak mama smolu. tu stranku skusim dakujem vam za pomoc napisem ked nieco zistim
Ja som to pozerala, ze to hladas /asi si to bol Ty/, skus sa povypytovat, to sa bude zrejme inac volat. Iste to poznaju, len mozno pod inym nazvom.
ok skusim ten kolac je z lineckeho cesta na ktory sa natrie rybezlovy dzem a na ten dzem sa vary taka plnka z orechou a jablk tato plnka sa vyleje na ten dzem a spolu sa to pocie a vrch sa polieva cokolada
No,na nasom okoli sa to iste nevola bardejovske rezy, skusim sa povypytovat, este si to nezohnal? Mne je to strasne zname, skusim Ti to zistit.
nie este som to nezohnal. ok skus dakujem ti 😀
To am byt akoze jablkovy kolač či orechovy či aky
no take cosi do tej plnky ide este aj kakao a vajca myslim a to sa potom vary a vilievy na to cesto a spolu sa to pecie
heh dami a pani tie rezy uz mam 😀 😀 😀 😀 😀
konecne sa mi ich podarylo najst a tu je recept:
Bardejovské rezy.
Cesto:250 g hladkej múky
1 balíček prášku do pečiva
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
150g masla
1 vajce
ríbezľový džem
Plnka:
250g masla,/Palmarín/
250g práš.cukor
5 vajec
150g mleté vlaš.orechy
1VL kakao
1-2 postrúhane jablká
1VL strúhanky
Poleva:
100g várovej čokolády
50g stuženého tuku
Postup:
Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vypracujeme z
nich cesto,ktoré vyvaľkáme dáme na pomastený plech a potrieme džemom,potom na džem rozotrieme pripravenú plnku a upečieme v stredne vyhriatej rúre.Vychladnutý múčnik polejeme polevou.
Plnka:
Maslo s cukrom vymiešame,postupne pridáme žltky,zoml.
orechy,kakao,postrúhane jablká,strúhanku a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov
A to sa ti kde podarilo splašiť nebodaj si to našiel medti svojimi receptamy 😉
nie mezi mojimi receptami to nebolo a mala ho mojho kamarata kamaratova starka 😀
super toto urcite vyskusam 😀
znie to dobre, ja som z Bardejova ale o takom recepte som nepočula 😀 vyskúšame 😀 😵
vyskusajte a potom dajte vediet moja priatelka ich ma strasne rada 😀 😀 😀
skusala som tie bardejovske rezy.su dobre ale zrejme je v recepte chyba.cesto bolo veeelmi mäkke a nedalo sa s nim robit.pridavala som muku ,ale vyvalkat sa nedalo.tak som ho rozdelila na styri kusy a na plechu som to spojila.
inac v poho.
ked som ho robil ja tak som tiez musel pridat muky ale valkat sa mi dalo mno nevadi hlavne ze ti chutia 😀
no na tu muku je tam vela masla, ved bezne sa dava 250g na kilo,ale vyskusam aj ja.-) 😀
no treba tam potom este trochu muky dat aby sa to cesto lepsie valkalo
@smrekovsky možno smiešna otázka ale koľko stupňov je ,,stredne tepla rura"?
ahoj-presla som cely internet-kucharky,recepty a nenasla som nic ☹ ,nema to aj iny nazov?