Ahojte, máte prosím overený recept na medovníčky? Budem piecť druhý krát v živote 🙂
@maciak410 ak chces zdravsiu verziu, ako dala pecka, tak hlavne nedavaj palmariny a hery a pod. odpad a daj maslo. A prave medovniky su z raznej muky, nie psenicnej.. Moj recept - 400g hladkej RAZNEJ muky, 2 vajcia, 70g masla, 100g cukru, 3 polievkove lyzice medu, 1 kopcovita mala lyzicka sody, 1 kopcovita mala lyzicka pernikoveho korenia, 1 mala kopcovita lyzicka skorice. Rozpustis maslo, do neho med, vajcia, zmiesas si dokopy sypke a potom spolu. Idealne nechat cesto odlezat do druheho dna zbalene vo folii, aby neobschlo..Ale nie je to podmienka, mozes robit aj hned..
@akvi pekny zdravy recept aj tvoj 😉 mozno vyskusam tento rok z polovicnej davky ...
ja som skusala aj verziu s maslom, ale nebolo to "ono", boli rozliate a neboli makke. V "mojom" recepte ide prave o to aby sa s cestom dalo hned pracovat a po upečení boli makke a nestvrdli 🙂 pre mna ideal . Ked chce niekto isr na istotu, urcite odporucam tento recept.
@surama z Raznej múky nemajú byť prečo kyslé.
Najlepši recept mam od Tinky zo stránky tinkinerecepty.sk tiež sú z raznej, robila som aj zo spaldovej, oboje super ale z raznej najlepšie. Dala som aj niekoľkým kamarátkam a každá už pecie len podľa tohto receptu. Medovníčky sú mäkkučke od začiatku a nestvrdnu nikdy a chuťovo sú fantastické.
@surama nie, nie su kyslejsie, praveze razna muka spravi taku "orieskovu" chut. Netusim, ako dlho vydrzia, lebo u nas sa zjedia za par dni 😅 Ja ani nahodou nemozem piect nejak dopredu nic..ale vlastne u nas na Vianoce robim akurat tie medovniky a nieco slane.. Kolacov mame cez hlavu od babiek a tety a pod.. takze ja fakt robim len toto. Aj dnes sa chystam zamiesit a zajtra upeciem, ale to zjeme hned..nema sancu do Vianoc 😂
Inak tie mnozstva to su vlastne uz upravene, mali by vyjst 4 plechy (zalezi samozrejme aj od velkosti formiciek).. Ja som si upravila aj cukor, zda sa mi ho vsade zbytocne vela.. takze kto lubite sladsie, tak supnut kus cukru este.
@akvi Jaaj. No u nas ked peciem pred Vianocami, tak tiez nikdy do Vianoc nevydrzia a potom upeciem dalsiu davku a tu uz nezjeme, lebo kazdy je prejedeny :D A tu muku sa len preto pytam, lebo napr. pri chlebe je ten chlieb trochu kyslejsi, ale zas vydrzi dlhsie..psenicny zas vydrzi kratsie, tak som myslela, ze to ma nejaky suvis :D
Tiez mam rokmi overeny recept, zaklad je podla mna v kvalitnych surovinach. A tiez su hned makke.
V hrnci necham zovriet
250g masla 82%
150g agatoveho medu
150g kokosoveho cukru
Potom zmiesam so 600g spaldovej polohrubej muky, vinnym kamenom (miesto prasku do peciva) a skoricou.
Cesto necham hodinu v chladnicke. Do rury davam na 8minut a 170 stupnov
Vyhovuje mi ten na bonvivani.sk
500g hladkej múky, 190g cukru, 125g rozpusteného masla a 125g medu, 2 vajcia, 1 čaj lyžička sódy bikarbóny, perníkove korenie. Piecť potom na 180stupnov 10 min.
Pripnem sa
@maciak410 ja pečiem od Kamily Magalovej,sú mäkkučké https://varecha.pravda.sk/recepty/medovniky-fot...
@akvi presne tieto som robila teraz a su vyborne mekucke a chutne
@maciak410 https://varecha.pravda.sk/recepty/medovniky-fot...
Tieto. Ine nepeciem. Za mna su top.
Ja len na okraj, nejaka pernikarka Andrea radila, ze recepty su v podstate fajn, len nepiect moc dlho, lebo prave potom budu tvrde. Moja mamina ich ma tvrde ako kamen. Musia 3 tyzdne maknut. Pytam sa, kolko ich pecies? 10-12 minut...
Pripínam sa 🎄
@surama skus namiesto raznej dat ovsenu a ovsene vlocky s otrubami až taká zdrava verzia to neni z raznej musíš zameniť ešte viac ingrediencií
skusala som niekolko rokov, vela receptov, a tieto uz robim 6 rokov. Perfektny recept 😉
https://www.mimibazar.sk/recept/50766/maekke-me...