mate niekto dobry osvedceny recept na tuto tortu nasla som len dve na internete 😖
napisem ked v sobotu spravim a podari sa 😉
len som chcela ak ma niekto odskusanu tuto tortu nech napise
loren tento recept na charlottu je uplne super.robievam ho dost casto.
POMARANČOVÁ CHARLOTTA(ŠARLOTA).
Klasickým spôsobom upečieme roládu z piškótového cesta(z 5 vajec),natrieme ju marhuľovým džemom a nakrájame na tenké kolieska(asi 1cm-nie hrubšie).Misku s objemom asi 2l vyložíme potravinárskou fóliou a po bokoch rozložíme rolády.Zvyšné si odložíme.2 veľké pomaranče očistíme a vyberieme dužinu,necháme ju aj so šťavou.
Uvaríme 1/2l pomarančového džúsu,100g kryšt.cukru a 1 van.puding,necháme vychladnúť.4KL želatiny necháme napučať v troche vody a na miernom ohni rozpustíme.3/8l šľahačkovej smotany vyšľaháme.Do pudingu vmiešame želatinu,šľahačku a nakoniec pomarančovú dužinu.Krém vlejeme do misy vyloženej roládami a na vrch uložíme zvyšné rolády.Dáme stuhnúť.
Pred podávaním vyklopíme na podnos.
ja mam dobry recept na charlotu,ale u nasich, mozno niekedy bud, tyzden pridam recept
no ja co som robila vtedy tak mi vobec nechutila bol to recept smimibazaru taska vodova bola 😒
ale tieto dva recepty vyzeraju chutne
inak na konzistenciu a pohlad bola super
Ja zvyknem robievať túto šarlotu z piškót: http://dobruchut.azet.sk/recept/9512/jahodova-s... Mne aj priateľom veľmi chutí , tak môžeš vyskúšať 🙂
tak ich sem napíš 😉