Ahojte 🙂
neviete mi prosím poradiť dobrý receptík na ryžový nákyp pre 12m dieťa.
dik
ja robim taky zlahceny a rychli 😉 uvarim ryzove vlocky vo vode ( su velmi rychlo uvarene) po vychladnuti pridam UM, postruham jablka zamiesam so skoricou a dam do jenskej zapiect 😉
Ryžový nákyp
Suroviny : 1 l mlieka 5 vajec
4dcl vody štipka soli
½ kg ryže 2 vanil. cukry
1 Hera 200g práš. Cukru
Postup : Ryžu umyjeme, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Keď trochu napučí, zalejeme mliekom, pridáme Heru a varíme dohusta.
Keď ryža vychladne, primiešame do nej žĺtky vymiešané s práškovým a vanilkovým cukrom. Nakoniec pridáme penu z bielkov, premiešame a dáme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Pečieme. Prajem dobrú chuť.
dik 😉
vesi, a bez ovocia? u nas sa tam dava marhulovy kompot 😀 teda do dospelackeho nakypu 😀 malej robim podla detskeho receptu 😀
ovocie dávame až na hotový ryžový nákyp, ked je narezaný a na tanieri 🙂
no ja dam varit ryzu na maslo a zalejem ju mliekom 2 salkami a medzitym si zamiesam 4-5 vajec s cukrom/iba zltka/ a pridam kus masla,kolko vajec tolko lyzic cukru +1 navyse davam ....potom do toho primiesam vychladnutu ryzu a nejaky kompotik alebo jablka dam do janskej misy a navrch dam vyslahany sneh a zapeciem ale nie dlho len ako sneh kus je upeceny ale kazdy podla svojej chute
vesi, skúsila som podla teba, len som dala 1/2 hery. celá sa mi zdala veľa. bol super, ale jedla som ho 3 dni, keďže u nás nákyp nikto nepapá. no chutil mi a an kompót som si nedávala. mala som to na studeno ako dezert.
lila, som rada, že ti chutil, je to recept mojej svokry a ja ho tiež jem bez ovocia, niekedy si dám na vrch šľahačku 😀 ja kompoty nemusím 😝 u nás to jedia všetci , hlavne manžel, ten je na sladké 😀
mne sa nechce cely postup 😀 , ale ja zvyknem pridavat do nakypu (medzi) aj tvaroh a struh. jablka, pripadne marhule a este je velmi dobry aj s jablkami plus mlete orechy, ale to rozhodne nie je pre deti 😉 a samoska sa to pecie cele.
certi, dobrý nápad, vyskúšam ten tvaroh a jablká 😀
pre 12m dieťa už môžeš uvariť klasický, pokiaľ nemá nejakú špeci dietu alebo niečo zakázané... 🙂