maminy prosim dobry recept na pizza cesto ...vsade hladam skusam a stale nic dobre...uz to pomaly vzdavam...dakujem 🙂 🙂
Najlepší recept na cesto na pizzu, aký poznám aj s blbuvzdorným videonávodom, navrch dávam všeličo, je na dva plechy a dobrá je aj na druhý deň... 😵
http://domacnost.sme.sk/c/4310008/minipizza-kto...
Je to vlastne len múka, voda, kvasnice, štipka soli a oregána.. 🙂 Kvások robiť netreba.
Ahoj, my sme vyskusali x ciest. Najlepsie nam vyslo, ak dam vsetko do piecky a necham 1,5 hodiny kysnut: 3/4 hrnceka vody, 2,5 hrnceka muky, 2pl oliv. oleja, takmer cela pl cukru, cj soli, cj susenych kvasnic. Inak, obcas davam aj med miesto cukru, prip. menim muku- klasicku, spaldovu, celozrnnu, raznu... Toto mnozstvo mas na dve stredne gulate pizze, nam to staci (MM jednu a ja s detmi jednu). Inak, my mame do truby pizza kamen a z toho je pizza genialna, krasne chrumkava. A este jedna vecicka, pizza sa ma robit kratko na 250C, najskor sa da zapiect cesto s paradajkovym zakladom a chvilku pred vybratim sa na to davaju ingrediencie. 🙂
ja som robila v picérke a tam sme dávali 1kg hladkej múky, 1 dcl oleja, 3 lyžičky soli, 0,5 litra vody a pol kocky droždia, ja to potom doma rozvážim na 4 rovnaké časti a pizza je na svete je fakt chutné 🙂 stojí to za vyskúšanie 😉
baby mam super recept na pizzu robim ho stale ale ja robim na ten pizza tanier ako original pizza z pizzerie moj muz sa jej nevie dojest.....tu je recept..800g hladkej muky 1 kocku drozdia tu modru 4,5dcl vlaznej vody 4 polievkove lyzice oleja a lyzicku soli zmiesat vsetko a nehat nakysnut potom rozdelit na 4 casti trosku rozvalkam je to rychlejsie dam na tanier a je to...fakt je super...kvasnice len rozmrvit rukov do muky....vyskusajte 🙂 🙂 🙂
ja robievam tuto, je proste vyborna http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14937
@fairynma Tajomstvo originalnej talianskej pizze je 65-percentna hydratacia cesta. To mam priamo od talianskeho pizze sefkuchara. Je jedno z kolko muky robis, vzdy musis dodrzat hydratacny pomer. Ked mas 500g muky, potrebujes 325g vody. Druha vec je muka. V Taliansku sa vola Tipo 00. Je extra jemna a ma vysoky obsah lepku co zarucuje spravnu spracovatelnost.
500g 00muky
325g vody
10g soli
3 g suseneho drozdia
Urobis cesto a das miesat 2min na pomale otacky, potom 5min na najrychlejsie a koncis 2 min na pomale. Cesto, zakryjes a nechas kysnut 1-11/2 hod. Potom stlacenim praskni vsetky vzduchove bubliny. Cesto rozdelis na tri 275g gule. Musi byt jemnucke a vlacne. Das do chladnicky odpocinut zakryte foliou. Samzrejme pizza je najlepsia z kamennej pizza pece.
@zuzkalenka diki za typ, chutilo nam, mnam 🙂
ja som skúšala toto a bolo super, tenučké a mäkké aj na druhý deň
http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkucke...
ja odkedy som našla tento recept, inú nerobím... decká tvrdia, že sa vyrovná pizzi z pizzerie 😀
https://www.youtube.com/watch?v=9DHS07RDyLIno ja robím 500g hl. muky, 200 ml vody, 1 droždie, 1 lyžička soli , 1 lyžička cukru a 2 polievkové lyžice oleja a je fakt super , nechám nakysnút a na plech dám ešte trocha oleja a natahujem 🙂) len tuto robím a je fakt dobrá
ja robim takuto:2biele jogurty,2hrnceky hladkej muky,2vajcia,1čl soli,1čl sody bikarbony..vsetko spolu vymiesat a cesto je tenke
ahoj lypka@ skusila som tvoj recept na poviem ti pizza bola skvela neviem ako by bola v domacej trube ale v našej domacej piecke bola fantasticka takže robím už len tu tvoju 😵
ja som dostala recept na pizzu spolu s kupou sporaka: 0,5kg hladkej muky,1lyzica oleja,1lyzicka soli,kvasnice,2,5dcl studenej vody ale ja davam vzdy 3dcl.nechat vykysnut 40min.potom to rozvalkam a vyjde mi to na dva plechy,na 200stupnov dat upiect a vprograme pizza(je to ako keby taky ventilator)piect 6-8min
ja mam super receptik, cesto je fantasticke: 300g hladkej muky, sol, 0,75 dcl oleja + kvasok (1/4 drozdia, voda, stipka cukru), voda.
Ja som vyskusala kopec recepcov a tento je top:
1sus.drozdie
2Hrnceky cca 40stupnovej vody
3Pl oleja
1 a pol cl soli
4-6hrncekov muky polohrubej
Vypracujete cesto a nechate 15 min na teplom mieste hned potom date na plech. Toto je tak na 2 plechy.vodu davam postupne zavisi od muky kolko treba.je chrumkava a tenka.
mne sa osvedcil tento, ani som viac receptov neskusala
Ja robím podľa tohto, je výborné: http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkucke...
No ja mám super receptík včera som robila. Robila som ho z nemeckej múky takže si myslím že z našej bude tiež OK
Tu je dávka na dva pizze:
300 - 400 g hladká múka(ja som dala 400)
2 PL olivový olej
1 ČL soľ
1 ČL cukor
vlažná voda-jeden asi 2dl hrnček
1/2-droždie
1.) vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, droždie-namrviť a posypať cukorom-zaliať vlažnou vodou) zakryť utierkou dať na teplé miesto (ja dávam na radiator) ked nakysne kvások
2.) pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
3.) cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút,alebo ja miesim mixérom-pridávame podla potreby vodu alebo múku,ked sa cesto pekne odlepuje vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (opäť dávam na radiator)
4.) cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem -(pozerám ho-závisí to od toho aký mám teplý radiator)
5.) cesto po nakysnutí rozdelím na dva časti a znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky ,ja dávam tak 0,5cm- cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm.
6.) cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh
7.) na pekáč dám papier na pečenie a položím vyvalkané cesto
8.) hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch
pečte pri teplote asi 200 C, asi 10min.
Dobrú chuť!
Ja davam miesto cistej vody zohriatu mineralku, dotoho drozdie rozmiesam a nalejem do muky. A cesto nechavam stat aspon hodinu v chladnicke. Cesto je potom super.
tak teda odporucam skusit ten moj 🙂... ja z toho cesta carujem naslano aj nasladko uplne vsetko... kuk moj albumcek .. pre moju rodinku s laskou 🙂)) a pre moju rodinku s laskou II. presne toto je ono 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkucke...
U nás robí pizzu mm a má rokmi overené cesto 🙂 mrkni môj album,včera som ho tam písala.
My sme sa kompletne zbláznili do pizze na dovolenke v Taliansku, fakt je úplne iná, u nás takú nenájdete a odvtedy sme asi rok skúšali všemožné recepty, nakoniec sme sa ustálili na tomto http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-margarit... robíme tenunké okrúhle cesto a navrch nič viac ako tam, obyčajná margherita mmmmmňam, je fakt skvelá, chrumkavučké a pritom vláčne cesto. No fakt na 1*** skúste. 🙂 🙂 🙂
včera som skúšala cesto podľa M. Ihnačáka a bolo super a jednoduché.
Kvások: 300 ml vlažnej vody, 1 droždie a 1 lyžička cukru - po 10tich minútach, keď sa robia bublinky pridáme 2 lyžice oleja, 1 lyžičku soli a 300 g hladkej múky (+ -). Mixérom a lebo ručne vymiesiť cesto a nechať vykysnúť. Pečiem 10 min/230C.
baby, vy ste aké šikulky! Na ja objednávam pizzu z pizzérie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a to je prosím pekne varenie a pečenie mojím koníčkom, ale keď mi ju urobia, chutí mi viac. Partner občas upečie. Idem sa hanbiť 😲 😲 😲 😲 😲
Ja mám recept na pizzu.
ahoj.ak sa smiem podelit o svoju skusenost.ja som skusala vsetky mozne..a nic nam nechutilo tak ako langosove cesto..4dl mlieka 1 kocka kvasnic1 kavova lyz.cukru,pol kila muky hladkej 1 lyz soli,skbvasnic cukru a trochu mlieka si pripravis kvasok,ostatok uz dokopy,nechas kysnut,mas s toho na dva plechyy velke,krasne sa to da natahovat.takze sa ti lahko natiahne na celi plech ostatok uz podla chuti.