Ahojte, mozete mi prosim dat nejaky fajny osvedceny receptik na lasagne? Dakujem krasne 🙂
oprazis nadrobno pokrajanu cibulu,na to das mlete mäso,pridas cesnak,korenie podla chuti a paradajkovu omacku.ja pouzivam z lidla combino.podusis to.uvaris si besamel-spravis zaprazku na masle,zalejes mliekom a uvaris hustu kasu.odstavis a pridas 1 crevkovy syr.lasagne uvaris.nakrajas si rajciny a papriku-mnozstvo podla chuti.do zapekacej misy das lasagne,polovicu mäsa,tretinu besamelu,lasagne,papriku a rajciny,tretinu besamelu,lasagne,zvysne mäso,zvysny besamel,lasagne.vrch posypes struhanym syrom,zakryjes alobalom a das asi na hodinku piect.
tento recept som dostala od znamej a velmi nam chuti.
Ja robím lasagne podobne ako jajax - mleté mäso orestujem na teflonke, zalejem to omáčkou z prášku - boloňskou, nedávam celý balíček iba polovičku, bešamel robím z hustej záprašky a mlieka dochutím korením aj oreganom, lasagne predvarím vo vode. Do mysi dávam naspodok boloňské mleté mäso na to bešamel postrúham syr a na to položím plátky lasagni, opakujem kým sa neminie celá omáčka aj mäso dávam asi 4 - 5 krát lasagne na seba. Na vrchu končím lasagnami a na ne dávam na plátky nakrajanú mozarelu, zapekám asi pol hodiny - hodinu, kým nie je mozarela na vrchu zlato prepečená. Veľmi nám to chutí.
ja som práve včera robila lasagne a to presne podľa toho receptu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8927
a boli fakt perfektné !!!! 🙂
ahoj,ak chces vyskusat aj moj recept,som totiz 8 rokov vydata v taliansku,tak ti mozem poradit,ako si pripravit prave talianske lasagne.tu maju totiz viac receptov s obmenami,zalezi v ktorej casti talianka zijes.tak tu je ten recept,takto ich robia na juhu:
mlete maso (pol hovadzieho a pol bravcoveho-ale moze byt aj cisto hovadzie na ragu),najemno nastruhanu mrkvu,stonku zeleru a jeden zeleninovy bujon orestujeme na oleji a podlejeme cervenym vinom,pockame kym pusti stavu a este chvilu dusime....pridame paradajkovu omacku,najepsie pol omacky a pol lupanych paradajok,prilejeme trocha vody a dusime....najlepsie aspon hodinu...maso musi byt makke.dolezite je pridat dostatocne vela oleja(najlepsie pol olivoveho a pol normalneho) a dochutit solou.
takuto omacku mozeme pouzit aj na spaghetti ci ine cestoviny.... 😉
iny variant vznikne ak namiesto masa pouzijeme bielu cukinu nakrajanu na dlsie pasy,ale mozeme pouzit aj aj..
na lasagne teda potrebujeme este okrem omacky:dusenu sunku,syr(najlepsie cacciocavallo-nieco podobne ako neudena parenica;ci mozzarella),vajicka varene natvrdo pokrajane na kusky a parmezan....vela parmezanu 😉
ak chceme ,vajicka mozeme vynechat,hlavne ak pouzijeme omacku s cukinou...
a uz iba vrstvime na plech ,zaciname omackou a trochou oleja,lasagne,sunka ,syr ,vajicko,parmezan ci grana padano a prelejeme omackou....!!!dolezite ak pouzijeme lasagne bez predvarenia,aby sme omacku urobili dostatocne riedku....inak cestovina dostatocne nezmakne alebo naopak ak je prilis ,budu rozvarene!!! 😀
niekto moze pridat aj besamelu...zalezi od chuti jednotlivca 🙂
tak prajem dobru chut!!
zabudla som dodat,ze ich pecieme prikryte alobalom a iba ku koncu dopekame bez alobalu,pa!!
tami na tom linku od teba ma zaujalo ze niekto skusal robit lasagne doma.ja nad tym uz dlho spekulujem lebo su ozaj strasne drahe,hlavne ked sa zamyslis ze tam je trochu muky,vody a vajce.
tak kocky skusali ste to niektora doma? ak ano dajte vediet ake mate skusenosti.dik 😵
no ja som to skusala,lebo manzelova babka ma to naucila...ako spravna talianka....ale je s tym papracka...tak ich radsej kupujem,ale ak ich chces robit sama...prosim...dolezite je,ze ked pripravis cesto,rozvalkas a nakrajas na platy....daj na sporak plech s osolenou vodou ,ked vrie voda davaj tam platy ale po jednom,max dvoch,a potrebujes dost plochu velku naberacku na vyberanie...nechaj kratko prejst varom....vytiahni a hned daj do druheho pekaca ci misky so studenou vodou...a potom mozes plnit,je s tym tolko roboty...a zaberie to aj dost casu...ja si ich nakoniec vzdy radsej kupim... 🙂
ajlinka diky moc,ale som to ani nedocitala.je to ozaj zlozite.radsej si kupim.ale dik za namahu 😀
ved vravim...a hlavne pri detoch...o skratka nema to cenu,pa
ajlinka tak ja ten lasagnovy recept z talianska skusim 🙂 po sviatkoch mi milujeme cestoviny a manžel ma vychvali že varim tie najlepšie na svete... tak mu skusim uvariť podal talianskeho receptu už sa tešim a slinky sa mi zbiehaju
a-rianna to som rada,urcite sa ti bude pacit....aj ked som na slovensku...tak sa nasi pri mne prejedaju talianskych cestovin,ak budem mat trocha viac casu,poslem este nejake super recepty,napr.raviolli s riccotou a spenatom,alebo canelloni s mletym masom....inak tie lasagne mozes vymenit za predvarene zemiaky a postup je ten isty...a este su super aj zapekane zemiakove pyre....
no tak ked si najdeš čas posli receptiky, budem sa tešiť. 🙂
ajlinka,urob novu temu(ak este nebola) a budeme sa tesit 😀
Juj, az sa mi slink zbiehaju, ked si vas tak citam...dakujem krasne za receptiky, uz sa tesim, ked si ich prvy krat urobime, cestoviny mame velmi radi a urcite po sviatkoch dobre padne take odlahcenie (hoci mlete mäsko, no neviem, neviem, ale vsak da sa urobit aj cisto zeleninkova plnka, no nie?).
Ahij, my robime lagne tiez s mletym masom, paradajkami a syrom, ale uz sme robili aj špenátovu verziu so syrom, alebo iba mozarelu s paradajkami a bylinkami...ale lasagne nepredvaram, supnem ich tam surove a zalejem besamelovou omackou a zasypem syrom, oni sa v nej pekne uvaria...
A ked predvarate lasagne, ako dlho ich varite? Neviem, ci je to uvedene na obale, este som ich nekupila, tak neviem 😅
cautekocky,tie kupovane vacsinou netreba predvarat...len tie doma robene...aj to len treba nechat prejst varom a dost,lebo keby nie ,tak sa rozleptaju!
no ja som vždy varila aj kupovane ale mala som nervy lebo sa mi zlepovali
inak, ja som videla, ze to kupene lasagnove cesto vobec nevarili vo vode, len ich dali take do fomry a plnili, ono sa to uvarilo, tym ze to bolo v pekaci z maskom a stavou 😉
Ajlinka tak recept na raviolli zo špenátom by som aj ja chcela.Strašne mi to v taliansku chutilo.ragu viem robit to aj robím.A tie knedle ovládaš?špenátové,syrové z červenej repy a tvarohové.Tie syrové boli velmi chutné.Volá sa to Tris ale tak dáko.Neviem presne ako sa to píše. 😀
gabi ,vacsinou je to napisane na obale ale existuju niektore znacky cestovin,ktore treba predvarit....
vinka,no asi budem musiet otvrit novu temu 😀 ,co sa tyka tych knedli...asi myslis gnocchi...su na baze zemiakoveho cesta...hned ako si najdem cas,poslem recepty
este k tym lasagnam....ak chcete...mozete ich pripravit den vopred a skladovat v chladnicke...budu este lepsie,len treba pouzit nie az tak velmi riedku omacku,alebo si mozete nachystat aj mensie porcie do aluminiovych misiek a dat ich zarazt...je to sikovne...staci hodit do rury aj bez rozmrazovnie....
ak sa vam stane ,ze este nie su dopecene a su suche,staci podiat trochou vody
a_rianna no trik je v tom ,ako som pisala,ze ich treba robit po 1-2 ks a prekladat do pekaca so studenou vodou...
tu to robia aj v restikach...ze predvaria velke mnozstvo cestovin,supnu ich so studenej vody a pred podavanim ichlen dovaria znova v predoslej vode...takto nebudu rozvarene... 🙂
sak ale to je na nervy... ked to musim variť po 1 - 2 🙂) ale som v tescu vymakla take čo netreba variť a kupujem už len tie je to tesco vyrobok je tam 6 platov a to pre nas s mužom stačí mam akurat zapekaciu misku na to 🙂
aj ja kupujem len take tu su napr.take super znacky ako Barilla alebo Divella a su aj na slovensku...tie su naj 😀
no u nas je 6 platov dost malo...lebo normalne sa robia na 4-5 vrstiev....to je standard 🙂 no a potom moj muz je chlapina...ten si da aj za dvoch,niekedy aj za troch...dokonsca miluje slovensky gulas a kapustnicu,hlavne ked je tam vela klobasky 😀
ajlinka nedalo mi a skusila som urobit platy na lasagne doma.cesto mi spravila pekaren a ja som len vyvalkala a povykrajovala platy.nechala som ich schnut ze si ich odlozim a pouzijem ked budem potrebovat ale sa to asi neda.ako usychali tak sa zacali skrucat a potom zacali praskat a rozpadavali sa.
pozrela som este raz ten link od tami a tam pisu ze ich robia pred pouzitim.tak to skusim este tak.ked nemusim zarabat cesto rucne tak to nie je az take hrozne a ani to dlho netrva.
potom dam vediet.
tak som vcera robila tie lasagne a uz nikdy nebudem kupovat.boli uplne v pohode,ziaden rozdiel medzi nimi a kupovanymi nebol.zapekaciu misu mam 18 x 30 cm a davam 4 poschodia cestovin.robila som z 250g hrubej muky a 1,5 dl vody.vyslo ma to 4 koruny v obchode zaplatim 54 sk(este minuly rok-nemam to prepocitane na eura 😀 ).casovo to vyjde asi tak isto ako uvarenie kupovanych.mozno je to trosku pracnejsie ale ta uspora stoji za to.
jajax a to cesto v pekárni si robila len z múky a vody??? 😕
ano 250g hrubej muky a 150 ml vody.mozes robit aj vajecne ale naco ked toto staci.je to proste hocijake rezancove cesto.
Graziela ja robím lasagne takto.Mleté mäsko orestujem na pretlaku podusím dochutím kadečím a pridám mrazenú zeleninu.Ked je to hotové tak kladiem do zapekacej misi alebo plechu.Uvarené lasagne na spodok potom zmes mäsovú zas lasagne a tak opakujem.Posledné sú lasagne a nato dám nastrúhaný syr a zapiect.Mnam ja to milujem. 🙂