Ahojte baby prosim vas poradte mi nejaky dobry recept na babovku.Dakujem
5 vajec, 15dkg krystaloveho cukru, 15dkg polohrubej muky, 4 lyzice teplej vody, pol dcl oleja, pol prasku do peciva. Robis to tak,ze vyslahas cukor s bielkami a potom do tych bielkov sa vmiesava vsetko ostatne.Polku cesta do babovkovej formy a do druhej polky preosiat kakao. A pridat do formy, aby bola dvojfarebna. Mne sa vzdy podari a to nie som velmi dobra v peceni. Moja mama roky pouziva tento recept.
Tento recept mám od jednej maminky tu z MK a bábovka je úžasna 😀
4 vajíčka, 200g kryš.cukru,200g hlad.múky, 1dcl oleja, 1dcl vody, 1prášok do pečiva, 1vanilkový cukor, kakao.
Postup: bielky vyšlahať na tuhý sneh pridať cukor, potom prišlahať žltka, pridať olej,vodu,múku spolu s práškom do pečiva a vanil.cukrom.Polovicu cesta dať do vymastenej a vysypanej múkou babovkovej formy a do druhej polovici cesta sa pridá kakao (tak 3-4 lyžice, jemne zamiešať aby sa nevytvorili hrčky) a pridať do bávovkovej formy. Ja pečiem na teplovzdušnom programe na180 stupňoch asi 30-35min. (treba sa riadiť vlastnou rúrou, skontrolovať sa dá pichnutím špajdle do cesta, ak neostane na špajdli cesto tak je upečená.)
Mne kamaratka pred par dnami poslala toto http://varecha.pravda.sk/recepty/bombova-babovk..., este som neskusala, ale vypada super 🙂
Lacná a rýchla hrnčeková bábovka....inú už ani nerobievam 😉
2 hrnčeky(asi 2,5-3dcl) hrubej múky- robila som aj z polohrubej
1 hrnček práškového cukru - môžeš dať aj kryštálový,aký mám taký dám 😀
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 PDP
+ 2 PL kakaa na zafarbenie cesta
Ja mám ten istý recept ako trnka77, ešte od babičky, bábovka nemá chybu. 🙂
Tak isto ako trnka77, a dobra babovka je aj s Margot cokoladkou 🙂
1 šľah.smotana
2 vajcia
2 hrnčeky poloh.múky/alebo ˇ2/3 hlad.+1/3 celozrnná/
2 PL oleja
1 hrnček cukru
1 prášok do pečiva
1 čokoláda Margot
čokol.poleva/nemusí byť/
Margotku nahrubo nastrúhame, všetko ostatné vymiešame,netreba ani bielka zvlášť,pridáme muku a čokoládu,premiešame a pečieme cca 35 min.pri 190-200 st,podľa rúry,potom po vyklopení môžeme poliať čokol.polevou.
250g masla, 250g práškového cukru, 4 žĺtka zmiešať , potom pridať 250g pol. múky, 250g tvarohu , 1 prášok do pečiva.... Na záver jemne vmiešať sneh zo 4 bielok ( dať do formy vymazanej maslom a vysypanej krupicou polovicu) do zvyšnej polovice pridať kakao a dať do formy ... ( je to trochu hustejšia zmes ) piecť na 175 asi 40 - 50 minút Je výborná a nie je suchá
Ja odporúčam postruháť do bábovky aspoň jedno sladké jablko a štipku sody bikarbóny. Bude ľahučká, veľmi chutná, šťavnatá a zdravá 🙂 a vobec nepoužívam do cesta práškový cukor iba kryštálový (väčšinou hnedý). (toť moje tajomstvo 😎 )
Ja mam oblubenu tuto, rokmi overenu, recept je super jednoduchy, babovka je lahucka a kypra:
4 vajcia
200g polohrubej muky
200g praskoveho cukru
1dcl oleja
1dcl vrelej vody
1 vanilkovy cukor
1 prip. 1/2 PDP
kakao
Vajcia rozdelime na zltky a bielka, zltky vymiesame s prask. a vanilkovym cukrom do penista, postupne zaslahame olej, potom vrelu vodu, nakoniec primiesame muku spolu s PDP a potom pridame sneh z bielkov. Ak chcete dvojfarebnu babovku, mozete si hotove cesto rozdelit a do zvysku pridat kakao a vyliat na biele cesto vo forme. Pecieme vo vyhriatej rure na 180st., pecie sa cca 45 min, ja vzdy peciem radsej viac ako menej - kedze je dost velka, vzdy kontrolujem spajdlou v strede babovky...Dobru chut!
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41858 naša najoblubenejšia 🙂
Najlepsia je podla mna bananova babovka, urobis cesto podla hociktoreho receptu a pridas 2-3 banany, aj prezrete a nedava sa uz kakao, ani hrozienka ci oriesky
Vyskúšaj túto, krásne vonia i chutí http://najrecept.sk/2013/09/mandlova-babovka/ 😉
Vždy sa vydarí táto : http://www.mameradijedlo.sk/recepty/dlazdica14/nasa-rodinna-babovka-recept.html. Trik je aj v tom, že formu nevysypeš múkou ale strúhankou ;)
250 g hl muky
220 g kr.cukru
100 ml horucej vody
150 ml oleja
4 vajcia
1/2 PDP