Mäsová roláda

dankabg
12. jún 2024

Ahojte, niekoľkokrat som sa pokúsila urobiť masovú roládu( bravčové a kuracie mäso) a zakaždým sa mi pri krájaní rozpadla. Chuťovo bola super, ale trápi ma, že si nevie udrzat tvar. Vie mi niekto poradiť, ako ju pripraviť tak, aby bola pekná a oku lahodiaca? Ďakujem

luccija
12. jún 2024

A ako ju robíš?
Ja robím z bravčového a dnu vajíčko na tvrdo plus namočené rohlíky v mlieku a drží tvar

viestta
12. jún 2024

Krajat ju treba mierne vychladne, dobre drzi tvar ak je plnka z mleteho masa, dobre zatiahnute maso spagatom. Ale v konecnom dosledku netrapi ma ci sa rozpadne, ci nie, hlavne, ze chuti

dankabg
autor
12. jún 2024

@luccija no dnu som dávala také veci ako rôzne plnky, zmesky zeleniny vajec atď. Ale asi to nebolo dostatočne pevné. Ďakujem za typ, vyskúšam 🙂

dankabg
autor
12. jún 2024

@viestta super, ďakujem veľmi pekne.

deti95060810
12. jún 2024

robievam aj z mletého mäsa - nerozpadáva sa...
https://varecha.pravda.sk/recepty/rolada-z-mlet...

luccija
12. jún 2024

@dankabg možno máš veľa plnky a mali vrstvu masa