Kocky, vedeli by ste mi na inspiraciu poradit jedla, do ktorych sice ide maso, ale iba mensie mnozstvo na chut? ( okrem klasiky chilli con carne, kapustnica, cina)? diki
@lumarque:
Alebo este jednoduchsie: nejaku prilohu podla chuti: cestoviny, ryzu, zemiaky a pod. K tomu zeleninovu "panvicku", alebo privarok a manzelovi este osmahni nejaky kus masa. Ty si das "iba" prilohu a zeleninu, on masozravec bude mat aj maso 😉
Alebo sprav lasagne, ale nie klasicke iba s bolgnese masovou omackou a besamelom, ale pridaj do tej masovej omacky aj zeleninu: paradkajky, papriky, cukety, co ta napadne. Pokial ti to manzel nebude bojkotovat 😀
Moja skusenost je, ze chlapi si velmi radi pochutia na zapecenej brokolici (zemiaky - nemusia, brokolica, kvalitna slaninka, smotana s rozlahanym vajickom, syr)
a vcera sme mali toto: http://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes...
Tam tvori najvacsiu cast fazula.
A este fasirka znesie vela zeleniny 😉
@lumarque:
- slovenske "rizoto" 😉 Alebo rakuske Reisfleisch, to je niekedy s mletym masom a niekedy s kuskami
- cinske alebo azijske zeleninovo-masove panvice, zaklad je zelenina a moze sa pridat maso alebo kusky soje
- indicke "jednohrncovky" s kokosovym mliekom a zeleninou
- ceasar's salad: ladovy salat, oprazene kusky kuracieho masa, omacka=vlastne cesnakova majoneza s parmezanom, na to croutony/orazene chrumkave kocky chleba a este raz parmezan
- taco salad: mlete maso alebo kusky masa ochutene nejakou texmex zmesou korenia, zeleny salat, pradajky, papriky, kukurica, fazula, cibula, salsa, syr a k tomu bud tortilly alebo tortilla chips. U mna je to zvyskove jedlo, ked mame pred tym tortilly, tak na druhy den hodim vsetky zvysky dokopy a je z toho salat 😀
Ak moze byt aj sunka alebo ine masove vyrobky namiesto iba masa: fliacky so sunkou, ja ich robim zapekane, ale daju sa aj na panvici, frnacuzske zemiaky, zapekany karfiol s brokolicou, zemiakmi a kockami sunky, zaliaty besamelom a posypany syrom,...
Ide ti o to, aby tvoj masozravy manzel mal aj maso na tanieri, ale ty ho moc nemusis, alebo chces usetrit? 😉