Mäsotarianske recepty, kde sa používa málo mäsa

lumarque
10. dec 2013

Kocky, vedeli by ste mi na inspiraciu poradit jedla, do ktorych sice ide maso, ale iba mensie mnozstvo na chut? ( okrem klasiky chilli con carne, kapustnica, cina)? diki

ichbinich
10. dec 2013

@lumarque:
- slovenske "rizoto" 😉 Alebo rakuske Reisfleisch, to je niekedy s mletym masom a niekedy s kuskami
- cinske alebo azijske zeleninovo-masove panvice, zaklad je zelenina a moze sa pridat maso alebo kusky soje
- indicke "jednohrncovky" s kokosovym mliekom a zeleninou
- ceasar's salad: ladovy salat, oprazene kusky kuracieho masa, omacka=vlastne cesnakova majoneza s parmezanom, na to croutony/orazene chrumkave kocky chleba a este raz parmezan
- taco salad: mlete maso alebo kusky masa ochutene nejakou texmex zmesou korenia, zeleny salat, pradajky, papriky, kukurica, fazula, cibula, salsa, syr a k tomu bud tortilly alebo tortilla chips. U mna je to zvyskove jedlo, ked mame pred tym tortilly, tak na druhy den hodim vsetky zvysky dokopy a je z toho salat 😀

Ak moze byt aj sunka alebo ine masove vyrobky namiesto iba masa: fliacky so sunkou, ja ich robim zapekane, ale daju sa aj na panvici, frnacuzske zemiaky, zapekany karfiol s brokolicou, zemiakmi a kockami sunky, zaliaty besamelom a posypany syrom,...
Ide ti o to, aby tvoj masozravy manzel mal aj maso na tanieri, ale ty ho moc nemusis, alebo chces usetrit? 😉

lumarque
autor
10. dec 2013

@ichbinich no presne o to mi ide, ze muz maso lubi a mne staci tak raz dvakrat do tydna :D

ichbinich
10. dec 2013

@lumarque:
Alebo este jednoduchsie: nejaku prilohu podla chuti: cestoviny, ryzu, zemiaky a pod. K tomu zeleninovu "panvicku", alebo privarok a manzelovi este osmahni nejaky kus masa. Ty si das "iba" prilohu a zeleninu, on masozravec bude mat aj maso 😉

Alebo sprav lasagne, ale nie klasicke iba s bolgnese masovou omackou a besamelom, ale pridaj do tej masovej omacky aj zeleninu: paradkajky, papriky, cukety, co ta napadne. Pokial ti to manzel nebude bojkotovat 😀

jaya47
10. dec 2013

Moja skusenost je, ze chlapi si velmi radi pochutia na zapecenej brokolici (zemiaky - nemusia, brokolica, kvalitna slaninka, smotana s rozlahanym vajickom, syr)

a vcera sme mali toto: http://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes...
Tam tvori najvacsiu cast fazula.

A este fasirka znesie vela zeleniny 😉