Mäso z www.farmalucnydvor.sk

zuzka38
19. okt 2012

hladam referencie na masko z eshopu lucny dvor, ake mate skusenosti? ja sa obavam, ci pri velkom dopyte nedodaju maso normalne z obchodu 😀 lebo sak na slovensku je vsetko mozne. pomoze akekolvek info, osobna skusenost.. dakujem

zuzka38
autor
20. okt 2012

nikto nic? 😒 ziadne skusenosti?

zuzka38
autor
22. nov 2012

nedopatrala som sa k referenciam velmi na nete, teda vobec, tak som to skusila a mozno ked niekto budete potrebovat, odporucam, prave som dovarila kuraciu polievku a masko vonia, teda polievka rozvoniava, ziadny smrad a chutovo konecne normalna kuracina.. este mam aj morku, tak uvidime aka ta bude.. hydina je sice velka, kurence okolo 2kg a morky cez 12kg, su mastne, ale su dobre a vidno, ze su domace.. odporucam

cemi
22. nov 2012

Dakujem za tip 😉

tabik
11. jan 2013

@zuzka38 ahoj, este od nich kupujes masko? odporucila by si lucny dvor aj na prve masove prikrmy?

zuzka38
autor
11. jan 2013

@tabik ahoj,este mam stale zasoby 🙂 takze dalsiu objednavku som zatial nerobila.. Urcite aj na prve prikrmy je to ok,ja som zial prve prikrmy davala z hypedrmarketov masxo, touto farmou nic nepokazis.. Ja som zatial nic lepsie nenasla ;)

tabik
11. jan 2013

@zuzka38 urcite vyskusam. Zatial nakupujeme v Metre, ale domace je domace 🙂 no som zvedava. Potom podam hlasenie 😉

tadaminka
11. jan 2013

@zuzka38 to maso dodavaju chladene alebo mrazene?

zuzka38
autor
11. jan 2013

@tadaminka chladene

zuzka38
autor
11. jan 2013

@tabik a metro ma akeho dodavatela?

amdeis
11. jan 2013

@zuzka38 prosim ta a nevies akym sposobom chovaju tu hydinu? Lebo na stranke to uvedene nemaju a tak ci to nie je ta hydina po chemoterapii z klietky. A tiez ci im nedavaju antibiotika a pod. Dik.

zuzka38
autor
12. jan 2013

@amdeis netusim, to by na stranku asi nikto nedal, ze im davaju atb, to sa asi nedozvieme.. Ja som spravila len jednu obj.u nich, maso je chutne, aj ked velke a mastne..ale to je zhnak skor toho,ze ide o domaci chov si myslim..

amdeis
12. jan 2013

@zuzka38 no velke a mastne znamena, ze sa to nehybe. A malo by byt deklarovane, ze nekrmia s atb. Ale dik. 🙂

zuzka38
autor
12. jan 2013

@amdeis ak najdes nieco lepsie urcite daj tip, ja to len uvitam 😉 ja som hladala kopec referencii na nete, a nic sa mi nepodarilo najst..

amdeis
12. jan 2013

@zuzka38 ok 🙂

ejha
25. aug 2014

Niečo som našla tu http://www.masodomov.sk/polozka/378, neviem, nakoľko je to dôveryhodné. Citujem:

Vlastnosti:
Farmárske kurča je chované tradičným spôsobom s prístupom k voľnému výbehu. Jatočná hydina je v dokrmovej fáze chovaná na kukurici a pšenici, vďaka čomu má kurča farbu s nádychom dožlta, mäso je oproti bežnej hydine tmavšie a šťavnatejšie. Kurča predstavuje celé jatočné telo kurčaťa s kožou, vypitvané, očistené a zbavené peria bez hlavy, krku, behákov a vnútorností. Všetky tieto časti sú vložené v trupe kurčaťa.

Kuchynské použitie:
Na všestranné použitie: pečenie v celku, dusenie, grilovanie, opekanie, po vykostení ako soté, perkelt, čína a pod.

Priemerná hmotnosť jedného kusu:
1,8 - 2,5 kg

Popis:
Kurča celé obsahuje všetky anatomické časti kuracieho mäsa bez hlavy, krku a behákov. Kuchynsky ho môžeme rozdeliť na dve predné a dve zadné štvrte. Koža čerstvého kuraťa je smotanovobielej farby s nádychom do ružova, bez škvŕn, krvných podliatin a zvyškov peria. Všímame si aj jatočné opracovanie, kožné odery, polámané kosti a vyčistenie brušnej dutiny. Pri väčších kusoch sa vyskytuje zvýšené množstvo podkožného tuku, ktorý má bledožltú farbu. Čerstvé kura má povrch suchý, prirodzene lesklý, nelepivý bez zápachu, menej čerstvé v dôsledku prístupu vzduchu osychá a na koži sa tvoria hnedé škvrny.

Pôvod:
Farmárska hydiny pochádza z malej rodinnej farmy - Farma Lúčny Dvor, Pusté Úľany. Je chovaná tradičným spôsobom s prístupom k voľnému výbehu. Jatočná hydina je v dokrmovej fáze chovaná na kukurici a pšenici.

ejha
25. aug 2014
hyta
26. aug 2014

Kupovala som tiež kurča pôvodom z farmy Lúčny Dvor. Určite malo lepšiu chuť i vôňu, ako kurča zo supermarketov. No nakoľko som mala možnosť kúpiť i domáce kurča, čo behalo po dvore, tak neviem....To domáce vážilo 1,40kg. To z farmy malo viac ako 2 kg.Domáci chovateľ tvrdil, že ak je kurča chované bez rastových hormónov, domácou stravou, nemáva takú veľkú hmotosť. Už ozaj neviem, čomu máme veriť. 🙂

silviu
21. jan 2016

@hyta
@ejha obnovim temu. ako sa vam dari pri zhanani zdravej domacej hydiny?
my sme par krat brali z farmy lucny dvor. je to o dost lepsie ako z obchodu. ale ked to porovnam zo slepicou od babky, tak je to este daleko.

ejha
21. jan 2016

@silviu Hydinu kupujem v predajni "Starý otec".

hyta
22. jan 2016

@silviu Určite to je lepšie, no nie je to to pravé orechové. 🙂 Ja hydinu kupujem od jednej pani čo chová doma na dvore, no ostatné druhy som nútená kupovať v predajni.

silviu
23. jan 2016

@hyta dnes som bol na farme v topolnici pri galante. krasne husoka ky, sliepky. zajtra pecieme. maj aj rozvoz do vela lokalit

zabiatko7282
14. dec 2016

Ja kupujem v Lucnom Dvore, su naozaj lepsie než obchodu, a ci su bez atb by zaujimalo aj mna.

minutka
23. aug 2017

prosim ako je to s lucnym dvorom?mate skusenosti?spokojnost?

janulik45
29. dec 2018

Ahojte, mal som jedno kura na skusku odtial to masko bolo skutocne na inom leveli ako z hypacu, kedze uz roky som nemal kurca od babicky tak to neviem porovnat, ale urcite tu kupim znova a skusim aj inu hydinu.

chestity
13. sep 2023

Tak vam asi dillemu dnes zrusim, citala som jeddnu konkretnu recenziu na Lucny dvor co sa tyka Antibiotik atd.. citujem:
"JÁN Skatulla
Vždy čerstvé produkty bez hormonálnych produktov . Vozím im krmivo stelivo a vidím stravu a ľudský prístup."
Hadam som pomohla (aj sebe :D)