hladam referencie na masko z eshopu lucny dvor, ake mate skusenosti? ja sa obavam, ci pri velkom dopyte nedodaju maso normalne z obchodu 😀 lebo sak na slovensku je vsetko mozne. pomoze akekolvek info, osobna skusenost.. dakujem
nedopatrala som sa k referenciam velmi na nete, teda vobec, tak som to skusila a mozno ked niekto budete potrebovat, odporucam, prave som dovarila kuraciu polievku a masko vonia, teda polievka rozvoniava, ziadny smrad a chutovo konecne normalna kuracina.. este mam aj morku, tak uvidime aka ta bude.. hydina je sice velka, kurence okolo 2kg a morky cez 12kg, su mastne, ale su dobre a vidno, ze su domace.. odporucam
Dakujem za tip 😉
Niečo som našla tu http://www.masodomov.sk/polozka/378, neviem, nakoľko je to dôveryhodné. Citujem:
Vlastnosti:
Farmárske kurča je chované tradičným spôsobom s prístupom k voľnému výbehu. Jatočná hydina je v dokrmovej fáze chovaná na kukurici a pšenici, vďaka čomu má kurča farbu s nádychom dožlta, mäso je oproti bežnej hydine tmavšie a šťavnatejšie. Kurča predstavuje celé jatočné telo kurčaťa s kožou, vypitvané, očistené a zbavené peria bez hlavy, krku, behákov a vnútorností. Všetky tieto časti sú vložené v trupe kurčaťa.
Kuchynské použitie:
Na všestranné použitie: pečenie v celku, dusenie, grilovanie, opekanie, po vykostení ako soté, perkelt, čína a pod.
Priemerná hmotnosť jedného kusu:
1,8 - 2,5 kg
Popis:
Kurča celé obsahuje všetky anatomické časti kuracieho mäsa bez hlavy, krku a behákov. Kuchynsky ho môžeme rozdeliť na dve predné a dve zadné štvrte. Koža čerstvého kuraťa je smotanovobielej farby s nádychom do ružova, bez škvŕn, krvných podliatin a zvyškov peria. Všímame si aj jatočné opracovanie, kožné odery, polámané kosti a vyčistenie brušnej dutiny. Pri väčších kusoch sa vyskytuje zvýšené množstvo podkožného tuku, ktorý má bledožltú farbu. Čerstvé kura má povrch suchý, prirodzene lesklý, nelepivý bez zápachu, menej čerstvé v dôsledku prístupu vzduchu osychá a na koži sa tvoria hnedé škvrny.
Pôvod:
Farmárska hydiny pochádza z malej rodinnej farmy - Farma Lúčny Dvor, Pusté Úľany. Je chovaná tradičným spôsobom s prístupom k voľnému výbehu. Jatočná hydina je v dokrmovej fáze chovaná na kukurici a pšenici.
Ďalšie postrehy k téme hydiny:
http://delikatesy.etrend.sk/recepty-suroviny/kr...
http://delikatesy.etrend.sk/kuchyne-vybavenie/l... - druhá časť článku
Kupovala som tiež kurča pôvodom z farmy Lúčny Dvor. Určite malo lepšiu chuť i vôňu, ako kurča zo supermarketov. No nakoľko som mala možnosť kúpiť i domáce kurča, čo behalo po dvore, tak neviem....To domáce vážilo 1,40kg. To z farmy malo viac ako 2 kg.Domáci chovateľ tvrdil, že ak je kurča chované bez rastových hormónov, domácou stravou, nemáva takú veľkú hmotosť. Už ozaj neviem, čomu máme veriť. 🙂
Ja kupujem v Lucnom Dvore, su naozaj lepsie než obchodu, a ci su bez atb by zaujimalo aj mna.
prosim ako je to s lucnym dvorom?mate skusenosti?spokojnost?
Ahojte, mal som jedno kura na skusku odtial to masko bolo skutocne na inom leveli ako z hypacu, kedze uz roky som nemal kurca od babicky tak to neviem porovnat, ale urcite tu kupim znova a skusim aj inu hydinu.
Tak vam asi dillemu dnes zrusim, citala som jeddnu konkretnu recenziu na Lucny dvor co sa tyka Antibiotik atd.. citujem:
"JÁN Skatulla
Vždy čerstvé produkty bez hormonálnych produktov . Vozím im krmivo stelivo a vidím stravu a ľudský prístup."
Hadam som pomohla (aj sebe :D)
nikto nic? 😒 ziadne skusenosti?