Ahojte, mám kuracie mäso ktoré je cca 2 mesiace po záruke, no odkedy som ho kúpila bolo celý čas v mrazničke a rozmrazila som ho až včera, kedy som ho hneď aj upiekla. Masko nesmrdelo a citala som, že mäso hydina moze byt až rok v mraziaku. Je to podľa vás ok?
@thordianna jasne, normalne tak robim. Kupim maso a ked viem, ze ho momentalne nespotrebujem, sup do mraziaka a vytahujem, kedy ho potrebujem. Nemozes porovnavat spotrebu cerstveho a zamrazeneho masa-takto by kazde maso bolo pokazene...🙃
Spotreba sa týka len uchovania v chladničke, píšu to ja na obale.
Keď si ho mala v mrazničke, tak v pohode môžeš ho urobiť. Ten dátum spotreby v takom prípade neplatí. Ja bežne si kúpim väčšie zásoby mäsa, kuracie, bravčové, hovädzinu a dám do mrazaku, a postupne spotrebujem. Nikdy tomu nič nie je.
Ďakujem krasne za odpovede 😊
Jasne, ta trvanlivost je pri uchovani v chladnicke