Ahojte, budem synovi robit tortu na narodeniny. Som amater. Chcela by som ju potriet maslovym kremom, ktory potrebujem zafarbit na modro.
Chcel sa len uistit, urobim si korpus, naplnim ho (pribinacikova plnka+ovocie) a nasledne tortu natriem maslovym kremom. Je potrebne kupit specialne farby na zafarbenie? Ovplyvni hrubsia vrstva kremu chut torty?
Pripadne poradte dobry recept, s ktorym sa vam aj dobre pracovalo 🙏🙏🙏
Alebo co pouzit (okrem fondanu, marcipanu) ako vrchnu vrstvu torty, ktoru potrebujem mat modru. Aby to bolo aj chutne.
Dakujem krasne za vsetky rady ☺️
ked pouzijes normalne potravinarske farbivo do toho kremu, tak chut to nezmeni, samozrejme ak ho nedas prilis vela, tak to nebude ani poznat.
mne osobne je zle z toho kremu ked je uz hrubsia vrstva, stoji mi to v ustach, ja ked som robila tortu otcovi k narodeninam na vrch som dala mascarpone krem a bolo to super 😊
@evkamotka ved toto som aj rozmyslala 🥴 Cize ak by som tu pribinacikovu plnku pouzila aj na potretie, bude to fungovat? Plnku budem robit jemny tvaroh plus smotana na slahanie a vanilkovy cukor.
@mec321
@hildicapupu
Ach, ja by som mu tu tortu aj dala niekomu urobit. Ale muz tvrdi, ze vsetky torty co som robila starsiemu su chutnejsie a krajsie ako tie co sme v minulosti davali robi 😂🙏
@ildiko36 dakujem. Urcite pozriem 🙏
@ildiko36 este sa spytam. Budem vediet do toho dat zapichy a ozdobit ju, ze 😂
Len treba dať tortu na par hod ( ja davam 4h) do mraziaku, a tu polevu schladiť presne na 29stupnov. Az na druhy deň to zdobim a nepotrebujes na osdobu ani lepidlo , kradne sa vsetko prilepí
ved aj tak sa to zje, na vystavu to nejde, hlavne nech chuti 🤪
@ildiko36 krasne. A farby su klasicke potravinarske?
Ano, som kupila na internete, a mirorr chuty kazdemu, fondant skoro kazdy dava preč
@ildiko36 ano fondan nechcem urcite. Ten ani nam nechuti.
A pravopis neries 😅
No tak sa rozmyslim a urobim bud z toho co bude plnka alebo tuto mirror☺️
@ildiko36 krasne 🤷♀️
@ildiko36 len musiš naozaj schladiť tú tortu aby bola zamrznuta, a tú polevu tiež presne na 29 stupnov.vela krat sa mi to stalo že som potrebovala pol dna aby sa to schladilo presne , niekedy som to nezastihla musela som to znova zahriať, daj si na to čas..ked je poleva 30st.tak ti štetce z torty, a vydno krem.Mala by si to prvo vyskúšať keď máš na to čas.
Ja osobne ked pečiem torty tak používam často mascarpone +šľahačka - je to najjemnejšie a nie je to umelé ako niektoré krémy...
Priamo v cukrárskych potrebach sa da kupit aj čokoláda rôznej farby, môžeš využiť aj to (je to veľmi jednoduché) .. Alebo potravinovu farbu pridať do krému.
@ildiko36 cize urobis tortu. Das ju do mraznicky a potom polievas? Tak? A potom do ladnicky stuhnut a na druhy den zdobit?
@svetlana16 cize maskarpone+slahacka zafarbis a potries? To by mohlo byt tiez fajn
Ano
ano ten mascarpone je nachutnejsi, najjednoduchsi a zaroven sa ti “nezgrcne” a pekne zafarbi, a vobec nevadi hrubsia vrstva 😊
Ja som tiež piekla dcére,druhu tortu v živote. Krém som robila šľahačka,mascarpone a dva vanilkové tvarohy. Keďže torta mala byť ružová, do zvyšného krému som pridala pár kvapiek ružového farbivá dr. Oetker a bolo to super 🙂
@mec321
@paulinadreamy dakujem. Tak bud spravim ten mirror alebo zmiesam mascarpone a smotanu alebo to potriem tym pribinakovym ☺️
aj z marcipanu sa da, fondan 😊
Ja som nafarbila normalne ten tvarohovy krem a nim potrela. Obzvlast ked si amater, moze to byt aj hrubsia vrstva a nebudes mat na dobrej pribinacikovej torte vrstvu masloveho kremu