Maslo má zvláštnu chuť

fobula
4. feb 2023

Kúpila som tescu maslo. Akciové,také menšie. Ale mám čudný pocit, že v ňom cítim margarín. Proste nevonia ako maslo. Je z Poľska, moja neistota rastie, aj keď údaje ukazujú 82% mliečneho tuku ako ma byt.. neviem, zdá sa aj vám niečo také?
Teraz všade boom, že lacneje, ale nebude to zas ďalší pruser? Možno mám len čudné chute. (Oveľa citlivejšie odkedy mame dieťa) ale iné chute vnímam normálne, priam silnejšie.

surama
4. feb 2023

@fobula Tiez sa mi v poslednej dobe zda, ze tie masla su nejake ine. Aj chut aj pach. Akurat Rajo, co manzel kupil, tak mi prislo ok.

fadama
4. feb 2023

Poľské je všetko čudné 🤣🤣 a preto nekupujem nic co je pl 🤣🤣

surama
4. feb 2023

@fobula Jaaj ty pises o polskych...to som si nevsmila. Tie neviem porovnat. Len tie slovenske sa mi tiez nezdaju.

viestta
4. feb 2023

Maslo zo zimneho mlieka ma vzdy inu chut ako maslo z letneho mlieka, ked kravy dostavaju aj zelene.

klarissa25
4. feb 2023

@viestta presne...
A hlavne ma zarážajú obmedzene názory že keď je to z poľská tak automatiky je to hnoj...si myslíte že ti Poliaci tam jedia takéto podradne potraviny? Viete o tom ze je to často to iste co sa aj u nás vyrába?

marca12
4. feb 2023

@klarissa25 ale pozor. Je rozdiel polske potraviny kuoene v Polsku a rozdiel polske u nas. Chodime casto do Polska skoro vsetko mame odtial a to sa neda porovnat. Je to preto,ze slovensky podnikatel dopytuje nizku kvalitu za co najnizsiu vyrobnu cenu a potom si na to nahodi vysoku marzu. To,ze mame u nas v obchodoch nekvalitne polske potraviny,za to mozu nasi obchodnici a nie poliaci. Poliak doda len to,co dopytuje slovensky obchodnik.

oli18
4. feb 2023

@marca12 Neverím, že v nejakej veľkej poľskej mliekárni vyrábajú maslo extra na slovenský a poľský trh. Rovnako si nezoberie žiaden mäsiar poľské mäso z neoverených zdrojov po tom všetkom, čo tu bolo. V Leluchove možno mali v minulosti mäso z núteného výseku, ale netuším, ako to je dnes. Nepočuť žiadne aféry, žeby ľudia na Východe ochoreli od poľského mäsa, hoci stále sa kupuje.

marca12
4. feb 2023

@oli18 tak tomu ver,ze ano. Samotni poliaci su nastvani na tu ich mafiu s masom a nevedia tomu zabranit. Nastvani su,ze im robia zle meno. Je naivne si mysliet,ze sa to nedeje. Bohuzial,deje. Potravinovy trh je velky a spinavy biznis

strapec
4. feb 2023

Maslo sa vyrába dvoma spôsobmi v SR a ČR zo sladkého mlieka a inde ho pred tým skvasia (úplne v skratke) preto chuti inak, napr mne ani maslo z Rakúska nechuti, len naše. takže pokiaľ maslo vyberieš z chladničky a hneď sa da natrieť na chlieb je to to “kyslé”

viestta
4. feb 2023

@strapec vidis a ja mam radsej to z kyslej smotany, je to maslo ako ho robila nasa prababka, kym este mala doma kravku.

zlatovlaska123
4. feb 2023

@klarissa25 poliaci možno podradné potraviny nejedia, no zaručene ich k nám dovážajú. Vari aj v Nemecku, Rakúsku neni kvalita rovnakých potravín celkom inde ako u nás? Kúp si Milku v Rakúsku a na Slovensku a uvidíš ten rozdiel. To isté prach na pranie a kopec iných vecí.
@fobula poľské maslo vždy bolo divné, radšej kúpim drahšie, ale naše.

lenkakravcova
4. feb 2023

@viestta Kravy, dojníce väčšinový nedostávajú zelené v lete (ak vidíš Kravy na panstve v lete sú to trafí ne mäsové typy, ktoré sa nedoja). Dojníce sú dosť konzervatívne co sa týka stravy, a keď sa im dá zelené, a potom pre zmenu silaž, majú zažívacie problémy. Preto sa celoročne používa siláž na kŕmenie, nestrieda sa to podľa období. V tomto by to teda byt nemalo. A asi to nebolo bio maslo, kde majú dojníce povinný výbeh na pastvinu (nebio výbeh nemajú, lebo to znižuje produkciu mlieka a neoplatí sa to finančne 🙂 )

gertrudaosem
4. feb 2023

@fobula vyhodim a už nikdy nekúpim. Poľským výrobkom sa vyhýbam.

michalka4193
4. feb 2023

Bože ste tu niektoré také trápne ani neviete kolko poľských potravín jete😂😂😂Naivne si myslite ze je to nas výrobok a ue tam zabalene napr spomínané polske maslo

hedviga2
4. feb 2023

Veru je to pravda, že pre sk trh sa vyraba zvlášť.

veselo_neveselo
4. feb 2023

Navyse co moze robit rozdiel je aj oblast kde sa vyraba. Fakt to na chuti masla poznat, slovenske chuti inak ako ceske, lebo polske. 🙃

babylove77
4. feb 2023

A je to maslo ?Ja som kedysi kúpila normálne maslo a vnútri bola Hera zabalená .Fuj až pri druhom rožku mi to došlo 😁

sasanka605
4. feb 2023

Ano, tie poľské masla co dostať u nás nekupujeme. Chutia aj voňajú akoby mali prímes rámy. Len tatransku mliekaren, Rajo a ine slovenské.

fobula
autor
5. feb 2023

@michalka4193 takto, nenapadlo ma,že by mohlo byť poľské na prvý pohľad. Raz som kúpila aj z Milsy lacné,že sa lepšie roztiera (sprostá,lebo tam bol aj palmáč - humus) ale potom sa to nema volať maslo.
O príchutiach som nevedela,proste som bola zvyknutá,že vonka po smotane. PL mi z princípu nevadí (mám aj muža poliala) ,dokonca milujem poľské klobásy a iné.. ale čokolády z targu boli vždy margarínove..
Ale zas súhlasím s tými lacnejšími preferenciami nákupcov.
Tak reku ci som paranoidna alebo fakt nechutí..

strapec
5. feb 2023

@fobula okrem toho to máte len 200g maslo, ťažko povedať, či ste v konečnom výsledku ušetrila, aj keby chutilo normálne

fobula
autor
6. feb 2023

@strapec ja viem,že je menšie, ale stalo 1.50€