Potrebujem poradit.. V utorok som kupila maslo a nechala som ho na kuchynskej linke. Dnes z neho peciem kekse, a prave ho slaham s trstinovym cukrom a pride mi, ze ma velmi vyraznu maslovu vonu. Chutovo mi pride uplne fajn. V kuchyni (okrem toho ked varim) mame vzdy pod 20stupnov..
Myslite, ze je to maslo v poriadku a bezpecne na konzumaciu?
Určite je v poriadku. Veľa ľudí ho do chladničky vôbec nedáva.
Keksy budes piect na 200, ja by som nemala obavy, keby aj cosi v nom bolo, sa to znici
@basska_b 180 a ano, keby daco, zabije to snad dake bakterie etc
Asi som jediná čo by som maslo zahodila, keby ho mam von dlhšie ako 24 hodin
My mame maslo iba vonku na linke. Ma 82% tuku. Ani olej nedrzis v chladnicke. Muselo by byt vystavene vyssej teplote dlhsiu dobu, aby mu nieco bolo. A to by si di vsimla, ze je divne.
Ja mám jedno maslo v chladničke, druhé na linke 82% tuk sa nemôže pokaziť asi, keď je roztopené viac cítiš tú chuť a vôňu masla
Mavam maslo iba na linke v maselnicke. A este zijem 😄
Maslo mám v zime vždy na linke.
@zuzubb007 v chladiaku je preto,aby si udržalo tvar,si predstav,že také mäkké maslo naskladajú do krabíc....a ty si ho potom kúpiš a také mäkké v taške ti ho iný tovar ešte rozfašírkuje.....Naši predkovia nemali chladničky,maslo sa uchovávali v nádobe zaliate vodou....natlačíš do pohára,zaleješ studenou vodou,prikryješ tanierikom.Každý deň dáš čerstvú vodu.
nepoznáte ani inteligentné maselničky?
@earlgrey
@ktobytobolpovedal
@lonely66
Fuj :D 4 dni volne polozene vonku, asi som fajnovka, ale teda den este ok, ale dlhsie by ma napinalo uz len pri pomysleni na to 😅🤢
@earlgrey toto robím aj ja. a navyše, keďže mám v byte dosť teplo (ja milujem teplo), tak prípadné paštéty, ako je napríklad majka, bôčiková.... alebo konzervu morca della držím v chladničke 😀 nemôžem si pomôcť, mám rešpekt. už som si prešla tým, že mi pokazená potravina dodrbala trávenie + celkovo mám problémy s trávením, neriskujem 😀
@lonely66 U nás to isté...všetko, čo môžem, strčím do chladničky...😀 dokonca môj brat má 2 chladničky a jeho žena robí v potravinách a úplne všetko dáva do chladničky, jedna je na konzervy, paštéty, a také trvanlivé potraviny a druhá na mlieka, jogurty, šunky, salámy atď. Ona dokonca aj ovocie dáva do chladničky...
@sasa1310 poznam, ale prirodzenejsie je mi mat maslo v ladnicke …
@zuzubb007 nie si, neviem si predstavit skladovat maslo na linke, ani by som neochutnala tu konzistenciu.
Maslo v maselnicke v kuchyni okrem leta stále. Nič mu nie je 😉 v dome máme rovnakú teplotu ako uvádzate. Dobru chuť ku krekrom ☕
maslo je v úplnom poriadku. Veď aj inteligentná maslenka je na tom základe robená, že je maslo celý čas vonku a nie v chladničke.