Dobrý deň, prosím o radu: rada by som pripravila nejakú maškrtu pre deti, ale s takýmito obmedzeniami: jedna má celiakiu a druhá laktózovú intoleranciu.
Najradšej niečo, čo prežije prenášanie. (pre každý prípad ;)
Potešíte ma každým tipom, ďakujem.
@cheeta ja som robievala babovku v liany muky. Aj tam bol recept. Dcera povedala ze je trosku suchsia ale lepsie ako nic
@cheeta hoci aký koláč, keď tam ide mlieko, tak ho nahradis kľudne aj rastlinnym (napr. Mandľovým), a múku klasickú nahradis bezglutenovou. Na nete máš kopec receptov, pozri vegan recepty na koláče, akurat nahradis tu múku bezglutenovou a máš všeličo. 😊
Naposledy som robila choco cookies (muku, kypriaci prasok som objednala z dr.max a bezlaktozova coko bola prave v akcii). Len taky fukot, detska nadsene, ze konecne na nejakej navsteve mohli jest aj nieco ine ako im mama nabalila z domu. Malo to strasnu vyhodu, ze ta coko to pospajala do kopy, takze nebol problem s tym, ze by sa ta konzistencia nejak rozpadla. Jednoducho nahradis suroviny, tak aby to mohli a hotovo 🙂
Pripadne pohladaj recept na nejake muffiny - tie budu drzat po kope, aj keby si nevychytala prave najlepsi recept
inak ale musim uznat, ze piect s takto specialnymi surovinami je ozaj skrt cez rozpocet rodiny. Nie je to sranda.
este mi napadlo - mini pavlovky (pena je bielkova, to mozu), rastlinnu slahacku a kopec ovocia. Efekt paradny, ked sa popraskaju, tak zakryjes slahackou. Akurat s tym prenasanim by mohol byt problem
Bublanina alebo akykolvek suchsi kolac z bezlepkovej muky