Mäskové príkrmy

celiaticka
17. máj 2014

Ahojte maminky mam k vam otazocku neviem ci to robiavate ja by som chcela nasmu drobcovi uvarit a nasledne dat sterilizovat masko do poharikov nejake len nikde som nenasla ako sa to ma a vsetko ohladom toho mi sme to robili ale pre dospelich je to asi inak neviemzo zelenikou lebo kupovene je fajn ale domace viem co tam dam a ako sa to robi a hlavne nemusim sa stresovat ked volade idem na nastevu co mu dam zoberem paharik a mam pokoj hlavne vlasnej vyroby .j Primam akekolvek napadi ...........

ushuaia
17. máj 2014

@celiaticka ahoj, my sme sa uz asi stretli v nejakej teme... 🙂 , kolko ma tvoj drobcek ?...neviem ale sterilizovanie ked ma este len par mesiacov asi nebude ono...radsej zamraz jedlo ci prikrm a daj rozmrazit do vodneho kupela...

celiaticka
autor
17. máj 2014

@ushuaia hej bola rec nas mali ma 7 mes.asi to tak budem muset spraviť ale myslela som ze takyto postup by bol fajn

ushuaia
17. máj 2014

@celiaticka ja teda niesom nejaka kucharka, ale na sterilizovanie - asi myslis zavarenie ako take musis pouzit aj nejake tie konzervanty asi...no a 7 mesacnemu je to velmi skoro...moja ma 7 a pol, najlepsie zmrazit, jedlo si uchova chut aj konzistenciu...a takemu drobcovi ani nemusis vela robit, ja obmienam co jej chuti, a najlepsie jedlo je aj tak cerstve, a ked ides na navstevu, prirob trosku viac...a mas vystarane 😀

fopka
17. máj 2014

@celiaticka postup neviem, ale urcite by som nesterilizovala a uz vobec nie tak malemu. Nanajvys by som dala zamrazit ako uz bolo napisane. Ja varim stale cerstve a varim zvacsa na dva dni, aj to niekedy riesim, ze radsej som mala urobit cerstve. ved navarit malemu drobcovi je trisk prask, takze ja osobne nevidim dovod sterilizovat a uz vobec nie maso... brrrr 😖 😀

celiaticka
autor
17. máj 2014

No asi dam na vas a bachnem do mrazaku

ushuaia
17. máj 2014

@celiaticka nic tym nepokazis ajedlo bude chutnejsie... 😀

janikes
18. máj 2014

ahojte, a ako to masko varite drobcom. LEbo ja chcem s maskom zacat buduci tyzden a neviem, ci to varit len vo vode a ako dlho?? poradite 🙂

meluela
18. máj 2014

@celiaticka ja by som si na tu sterlilizaciu netrufla ... kedysi som si myslela ze zavaranie je super vecika bez rizik, az kym som sa nedocitala o botulotoxine ... takze pre babatko radsej doma zavarene mäsko nie ...
tiez som si mrazila prikrmy .. akurat treba davat pozor na to, ak si navaris prikrm z mäska ktore bolo predtym zmrazene, tak potom sa uz prikrm nemoze zamrazit ...

celiaticka
autor
19. máj 2014

@meluela
Ahoj no davam si na to pozor ja som len chcela mat zasobu a to rozmrazenie a znovu zmrazenie to jasne ze bacha ja kupujem naj cerstve masko od masiara ale dik za info

ushuaia
19. máj 2014

@janikes zacni kuracim je uvarene za chvilu...co ja viem cca 10-15 min...nikdy som to nestopovala 🙂 , var v dojenskej vode...

janikes
19. máj 2014

@ushuaia diky, som nevedela, ci hodinu, alebo kolko 😉

ushuaia
19. máj 2014

@janikes neboj sa tiez sa vela pytam...je to normalne...ved nepadme z neba ako super-zeny 😀

meluela
19. máj 2014

@celiaticka ahoj, to to ja ako byvala vegetarianka mam k mäsu velky respekt ... tiez neviem co ako dlho varit a radsej varim dlhsie nez kratsie 😉