icon

Ako pripraviť mascarpone so šľahačkou na zákusky?

avatar
jaja1979
1. jan 2025

Ahojte, mám málo skúseností s touto kombináciou. Potrebujem na zajtra ráno zákusok, ktorý bude na vrchu dozdobeny mascarpone zmiešanym so šľahačkou. Ak to ozdobím dnes večer, bude mi to do zajtra rána držať tvar?
Neroztecie sa to? Šľahačku mám aj 30 aj 40%-nu. Ktorá je lepšia k mascarpone? Prípadne .môžem si tento krém nachystať do zdobiaceho vrecka a zdobiť na mieste? Nesplasne mi vo vrecku do rána? Ďakujem pekne

avatar
ina2405
1. jan 2025

@jaja1979 mne sa nikdy nič neroztečie, ja pridávam ešte trošku krému Olé pri šľahaní, to namiesto stužovača na šľahačku. Ale naozaj málo, možno 1/5 z celého sáčku, alebo aj menej.

avatar
deti95060810
1. jan 2025

radšej by som si ráno privstala a spravila to ....

avatar
milanemila
1. jan 2025

@jaja1979 ja davam mascarpone so slahackou a na odlahcenie nizkotucny nehrudkovy tvaroch, osladim roztopenou bielou cokoladou. Pomer 2:1:1 a cokolada podla chuti, ona ked stuhne tiez drzi krem pokope. Vzdy plnim torty aj zakusky vecer pred, nech si to sadne a korpus natiahne vlhkost z kremu, chute sa prepoja. Obtieram tym kremom aj torty a nikdy sa neroztiekol.

avatar
zuzikak
1. jan 2025

pokial mas aj kvalitnu slahacku (nie rajo ale idealne zn.Kunin) ktora je po vyslahani hustejsia, tak sa ti nic nerozpadne. Vzdy robim detom narodeninove torty den pred oslavou a cely cas je to v chladnicke a este sa mi to nikdy nerozpadlo. Tak isto ked robim s touto kombinaciou na muffiny vsetko pekne drzi.

avatar
13uzivatelka11
1. jan 2025

Kebyže tam pridáš aj roztopenu bielu čokoládu, tak na 100% bude krásne držať tvar.. Len slahaj mascarpone len veľmi krátko a bude všetko super

avatar
fidorka7
1. jan 2025

@jaja1979 určite je to OK, pravidelne robím tento krém do Pavlovky, rada od cukrárky je že šľahám šľahačku v robote spolu s trochou cukru a mascarpone dokopy tak 5 minút, krém te úplne pevný

avatar
nikasmile
1. jan 2025

@fidorka7 5 minút? Ale asi na nízkych obrákach nie?

avatar
fidorka7
1. jan 2025

asi záleží na obrátkach, ale tak uvidíš, ako to stuhne. Normálne daj dokopy šľahačku, 3 lyžice mletého cukru, mascarpone a začni šľahať.
@nikasmile

avatar
nikasmile
1. jan 2025

@fidorka7 práveže robievam, ale ručným a to mám vyšľahané hneď....preto sa pýtam lebo by som skúsila aj robotom vyšľahať nabudúce.

avatar
ukulela
1. jan 2025

@nikasmile ja šľahám v robote. Ale krátko, aby som šľahačku nepreslahala a nezdrcla sa mi. Otáčky vyššie, ale krátko. Kým sa to spojí a hotovo.

avatar
tramtada31
1. jan 2025

Ja robím len tento krem a je to o pomere. Keď robím krem ako plnku, dávam pomer 1:1, ak potahujem kremom torty, alebo robím muffiny s kremom, tak pomer mascarpone slahacka 2:1, ešte zvyknem dat do krému aj nutelu, tá tiež v chladnicke stuhne. Keď to hneď supnes do chladnicky, vydrzi to, mne aj prevoz na oslavy.

avatar
erinka90
4. jan 2025

@milanemila mozem sa opytat kolko gramov mascarpone by som potrebovala do torty s 3 korpusmi okruhle 22 cm? +/- orientacne. Nemam ponatia. Dakujem

avatar
milanemila
5. jan 2025

@erinka90 ja robievam 500g mascarpone, 250g tvaroh nizkotucny nehrudkovy, 250ml slahacka, 100g biela coko, vanilka. Takato gramaz na klasicku tortovu formu, nie som si teraz na 100% ista, ale myslim ze moja ma priemer 24cm

avatar
tramtada31
5. jan 2025

@erinka90 korpusy budeš prerezavat?
@milanemila Nie je to skoda tam dávať tvaroh? Ten úplne zabije chuť krému.

avatar
ina2405
5. jan 2025

@tramtada31 tiež si myslím, že ak sa pridá tvaroh, už to chutí tvarohovo a je to úplne iná chuť.

avatar
milanemila
5. jan 2025

@tramtada31 ua mna nie nezabije, vobec ho vo vyslahanom kreme nejak extra nie je citit. Ja nemam rada a “zabijaju” ma tie mastne plnky maslove a ani taku cisto mascarpone+slahacka, lebo je to mastna a kalorocka bomba. Tvaroh to odlahci a plnka je viac fresh. Krem chuti ako pribinacik vanilkovy.

avatar
erinka90
5. jan 2025

@tramtada31 netrufam si prerezavat ich, radsej 3 upeciem..