Ahojky. Je tu nejaká cukrárka? Vedela by mi poradiť mascarpone plnku do torty detskej? Ďakujem
roztop cokoladu nechaj troska vychladit ..medzitym vyslahaj smotanu zmiesaj s mascarpone a cokoladov- to je vsetko ... niekto dava tvaroh-u nas u deti nepresla tvarohova verzia... ak davam bielu cokoladu nedavam uz smotanu len mascarpone.. nechat stuhnut v chladnicke a natriet poukladat ovocie
ja davam roztopenu bielu cokoladu a potom zmiesam s mascarpone. je vynikajuca. na 500 g mascarpone davam 3 biele cokolady.
500ml mlieka, 50g zlaty klas, 4zltka, 1vanilkovy cukor, 2pol.lyz.cukru - uvarit husty puding, zakryt foliou a dat vychladit. 1mascarpone zaslahat do vychladnuteho pudingu a natriet na korpus potrety pikantnym dzemom. Na vrch davam vrstvu vyslahanej slahacky s 1vanil.cukrom a posypem oprazenymi mandlovymi lupienkami a lesnym ovociem.
@vikusjk a môžem na konci pridať trochu farbivá? Je to pre syna tak by som ju chcela spraviť trochu modrú. Ale ak nie tak nevadí.
ak urobis z bielej cokolady tak ano ( na hnedej nebude vidiet) ... ale nedavaj tu smotanu a nechaj dostatocne ztuhnut v chladnicke ...
@syslik81 prečo nie smotanu? Áno chcem urobiť bielu plnku. Ale ešte sa rozhodujem či ju nenechám čisto bielu. A urobila by som na vrch modrú čokoládu.
ak das smotanu tak potom tak dobre neztuhne kedze biela cokolada ma ine zlozenie ako mliecna mozno keby si dala stuzovac slahacky -neviem neskusala som .. ja davam len bielu coko a mascarpone a chuti to dobre
@danulicek a vinde ti potom tou plnkou naplniť aj vnútro aj vonkajšok?
@syslik81 a koľko dávaš mascarpone a čokolády?
tak ja neviem aku velku chces .. davam jedno mascarpone na 2 cokolady .. ked sprav z 2 a zvysok pouzi na cupcake ...
@syslik81 chcela by som niečo takéto (priložím foto)
lenze toto mas pevnu cukrovu polevu ... to nieje na 100% z mascarpone ten sa ti ani nema ako na vrchu rozliat ... boky potries ale vrch takto iste nespravis
ci vyjde naplnit vnutro aj vonkajsok, zalezi do velkosti torty.podla fotky vyzera ta torta dost vysoka, takze si myslim, ze to by si mala malo.
teraz som robila synovi, priemer mala tusim 26 alebo 28 cm, vysoka bola cca 10 cm a na vrch som si musela dorobit krem este z jedneho maleho mascarpone a jednej cokolady. ani nie je celkom biela ako napr cukrova poleva. pozri na fotke - torta je potreta kremom mascarpone/biela cokolada a nie je snehovo biela (nie som profi pekarka, takze torta tak aj vyzera).
Ahoj, nam velmi chuti taka jemna pribinacikova, vtedy zmiesas mascarpone a jemny tvaroh a nakoniec trochu slahackovej smotany (ja davam nevyslahanu) ale pozor, mascarpone sa slaha kratko a intenzivne, aby sa nepreslahalo. Ak by ti zredlo, daj na pol hodku do chladnicky a sleduj, ako tuhne, kedy bude ready k pouzitiu.
Ak nechces tvaroh, mozes dat len mascarpone a slahacku. Dosladis podla chuti, mozes pridat vanilkovy cukor.
Je to easy, mascarpone je bozsky vynalez 😍