Ahojte dievcata, zajtra o pol 3 ideme na chatu, torta musi zvladnut prevoz v aute aby sa neroztiekla. Chcem robit mascarpone + slahacka plnku. Rozmyslam kedy ju naplnit, aby stihla stuhnut. Chcela som dnes vecer, rano dozdobit coko. Vydrzi mi to do soboty kedy ju budeme konzumovat??
Plnka budeš mať viac stuhnutú, ak do krému pridáš plátkovú želatinu.
@vikusjk
@zania
@lenka2710 dakujem dievcata tak to urobim dnes vecer, dufam ze sa neskazi do soboty, hned na chate ju dame do chladnicky ☺️ plnku robim tuto https://varecha.pravda.sk/recepty/torta-cokolad...
@zltadanka ja by som asi teraz plnku mascarpone+šľahačka nerobila. Skôr nejakú bez šľahačky. Ak myslíš šľahačku v štýle že z nej robíš ganache a potom len vmiešaš tak ok ale ak je to vyšľahaná šľahačka do peny tak s tým môžeš mať problém a len zbytočné nervy. Ja som teraz robila pre priateľa tortu kde bol šľahačkový krém lebo je to jeho obľúbená a otras. Kým som to dala dokopy tak sa to roztekalo a nič neudržalo. A to som celkom skúsená cukrárka takže to mám v ruke ale teraz som len nadávala. Možno keď to budeš robiť neskoro večer tak to pomôže 🙂 Na doma fajn len neviem potom ako v tom horúcom aute. Možno by som poslala partnera do auta nech sa s ním ide povoziť aby začala poriadne reagovať klíma a s tortou šla až potom 🤷♀️ alebo ešte do krabice vložiť ľad nech sa chladí aspoň takto.
Pokial bude v chlade na tom sa nema co pokazit to sa vobec nemusis bat, hlavne aby bolo auto vychladene, ja som pred tyzdnom kamoske piekla taku tortu pre dceru a hovorim jej aby dosla proste skor ked nebude taka palava, ze najlepsie bude rano, no jasne dosla na prave poludnie 😀 Tak ta torta v aute dostala ale ze fest zabrat
@kkovacovak slahacku mam prevarenu s coko... Tak hadam vydrzi ked nie sa roztecie trosku ☺️
@elizabet173 nie som moc za tieto umelé stužovače ale áno je to možnosť 🙂
@kkovacovak je to puding, nie stužovač (netvrdím, že prírodný), na kilá ho asi nejedia, tak na jednorazovú pomoc pri 30 st asi v pohode🙂
@zltadanka mascarpone plnka vydrží aj 4 dni. Tým, že tam je šľahačka v plnke tak bude dôležité schladiť auto. Malo by to byť ale v pohode