Mascarpone - plnka

zltadanka
24. jún 2021

Ahojte dievcata, zajtra o pol 3 ideme na chatu, torta musi zvladnut prevoz v aute aby sa neroztiekla. Chcem robit mascarpone + slahacka plnku. Rozmyslam kedy ju naplnit, aby stihla stuhnut. Chcela som dnes vecer, rano dozdobit coko. Vydrzi mi to do soboty kedy ju budeme konzumovat??

lulka321
24. jún 2021

@zltadanka mascarpone plnka vydrží aj 4 dni. Tým, že tam je šľahačka v plnke tak bude dôležité schladiť auto. Malo by to byť ale v pohode

lulka321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulka321
24. jún 2021

@zltadanka len osobne by som zdobila aj plnila ešte dnes, keďže zajtra cestujete

zltadanka
autor
24. jún 2021

@lulka321 myslis ze nestaci dozdobit zajtra rano okolo 7-8?? Auto neschladime, stoji na slnku pred bytovkou, ale dufam ze zajdeme do 30 min na chatu ak nebudu kolony piatkove

vikusjk
24. jún 2021

@zltadanka ved nastartujes auto a vypeckujes klimu aspon 15 min predtym, nez vyrazite ;)

zania
24. jún 2021

@zltadanka nemas take tie naplne do mrazaku, plastove?obloz si tym tortu, bude ti ju chladit.
A cokoladou by som ju tiez dnes,nech stihne vytuhnut. Alebo dozdobit na chate 😁

lenka2710
24. jún 2021

@zltadanka trosku odveci, ale prosím ta ako si robila tu plnku?? Ďakujem za info
Tortu riadne vychlad a aj auto, ja som prevazala v sobotu tortu 🤦‍♀️🤦‍♀️ vonku vyse 30 stupňov, ale cukrárka ju celý deň chladila a muž zapol klímu, dali sme to 💪

katkati
24. jún 2021

Plnka budeš mať viac stuhnutú, ak do krému pridáš plátkovú želatinu.

zltadanka
autor
24. jún 2021

@vikusjk
@zania
@lenka2710 dakujem dievcata tak to urobim dnes vecer, dufam ze sa neskazi do soboty, hned na chate ju dame do chladnicky ☺️ plnku robim tuto https://varecha.pravda.sk/recepty/torta-cokolad...

lenka2710
24. jún 2021

@zltadanka zlatá 😘 ďakujem

kkovacovak
24. jún 2021

@zltadanka ja by som asi teraz plnku mascarpone+šľahačka nerobila. Skôr nejakú bez šľahačky. Ak myslíš šľahačku v štýle že z nej robíš ganache a potom len vmiešaš tak ok ale ak je to vyšľahaná šľahačka do peny tak s tým môžeš mať problém a len zbytočné nervy. Ja som teraz robila pre priateľa tortu kde bol šľahačkový krém lebo je to jeho obľúbená a otras. Kým som to dala dokopy tak sa to roztekalo a nič neudržalo. A to som celkom skúsená cukrárka takže to mám v ruke ale teraz som len nadávala. Možno keď to budeš robiť neskoro večer tak to pomôže 🙂 Na doma fajn len neviem potom ako v tom horúcom aute. Možno by som poslala partnera do auta nech sa s ním ide povoziť aby začala poriadne reagovať klíma a s tortou šla až potom 🤷‍♀️ alebo ešte do krabice vložiť ľad nech sa chladí aspoň takto.

hettinka
24. jún 2021

@zltadanka daj si do šľahačky stuzovac.

mirka_a_hrasok
24. jún 2021

Pokial bude v chlade na tom sa nema co pokazit to sa vobec nemusis bat, hlavne aby bolo auto vychladene, ja som pred tyzdnom kamoske piekla taku tortu pre dceru a hovorim jej aby dosla proste skor ked nebude taka palava, ze najlepsie bude rano, no jasne dosla na prave poludnie 😀 Tak ta torta v aute dostala ale ze fest zabrat

zltadanka
autor
24. jún 2021

@kkovacovak slahacku mam prevarenu s coko... Tak hadam vydrzi ked nie sa roztecie trosku ☺️

aduskatt
24. jún 2021

@zltadanka prisyp trochu čokoládového Creme Olé pre istotu a neroztečie sa, do soboty vydrží úplne v pohode

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kkovacovak
24. jún 2021

@elizabet173 nie som moc za tieto umelé stužovače ale áno je to možnosť 🙂

aduskatt
24. jún 2021

@kkovacovak je to puding, nie stužovač (netvrdím, že prírodný), na kilá ho asi nejedia, tak na jednorazovú pomoc pri 30 st asi v pohode🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz