Budú mi drzat ozdoby z fondantu na mascarpone kreme so šľahačkou? Chcem dať pár veci na vrch torty a jednu “prilepiť” zboku. Minule som robila swiss krem, to držalo ale teraz chcem mascarpone. Staci to tiež prilepiť vodou?
@pinkgirl a keď to tam bude iba chvíľu? Dam to tam pred servírovaním
Tesne pred podávaním kľudne daj.
@pinkgirl a z toho boku to bude drzat? Alebo ako to prichytiť?
Bude to držať, viac to zatlač do krému. Ak je to veľký kus tak ho napichni na sparatko a s ním pripevni na bok torty.
Aj to potrieť vodou?
Netreba, krém sám je vlhký.
@pinkgirl moc Dakujem. A tento krem mozem normalne zafarbit gelovymi farbami vsak?
Mne to osobne nedržalo vôbec ani chvíľu sklzalo sa to dole.
Ano gelovkami sa dá zafarbiť.
@mili2016 ale na vrchu v pohode ?
@pinkgirl ešte som rozmyslala že by som to nejak zalepila zozadu o sparatko a zapichla to ako zápisoch na stojato. Myslis že by to bolo ok? Bojim sa či sa mi to nezlomí
Tak ako bolo spomenuté vyššie potri si to bielou roztopenou čokoládou a na vrchu by to malo byť ok. Ja som sa už poučila a tortu obtieram radšej maslovým krémom.
Babyyy ja som urobila asi chybu, navrch som chcela zelený krem ale zabudla som ho nafarbit a hrubý náter som urobila bielym. Keď dam teraz na vrch zelený bude to v pohode?
Fondanove ozdoby nesmú ísť na krém s obsahom mascarpone, šľahačka, tvaroh. Rozpustia sa ti. Môžeš ich zo spodu potrieť čokoládou a vytvoriť tak separacnu vrstvu a tak priložiť na krém.