Mascarpone krém na tortu a fondant

22. dec 2024

Budú mi drzat ozdoby z fondantu na mascarpone kreme so šľahačkou? Chcem dať pár veci na vrch torty a jednu “prilepiť” zboku. Minule som robila swiss krem, to držalo ale teraz chcem mascarpone. Staci to tiež prilepiť vodou?

pinkgirl
22. dec 2024

Fondanove ozdoby nesmú ísť na krém s obsahom mascarpone, šľahačka, tvaroh. Rozpustia sa ti. Môžeš ich zo spodu potrieť čokoládou a vytvoriť tak separacnu vrstvu a tak priložiť na krém.

autor
22. dec 2024

@pinkgirl a keď to tam bude iba chvíľu? Dam to tam pred servírovaním

pinkgirl
22. dec 2024

Tesne pred podávaním kľudne daj.

autor
22. dec 2024

@pinkgirl a z toho boku to bude drzat? Alebo ako to prichytiť?

pinkgirl
22. dec 2024

Bude to držať, viac to zatlač do krému. Ak je to veľký kus tak ho napichni na sparatko a s ním pripevni na bok torty.

autor
22. dec 2024

Aj to potrieť vodou?

pinkgirl
22. dec 2024

Netreba, krém sám je vlhký.

autor
22. dec 2024

@pinkgirl moc Dakujem. A tento krem mozem normalne zafarbit gelovymi farbami vsak?

mili2016
22. dec 2024

Mne to osobne nedržalo vôbec ani chvíľu sklzalo sa to dole.

pinkgirl
22. dec 2024

Ano gelovkami sa dá zafarbiť.

autor
22. dec 2024

@mili2016 ale na vrchu v pohode ?

autor
22. dec 2024

@pinkgirl ešte som rozmyslala že by som to nejak zalepila zozadu o sparatko a zapichla to ako zápisoch na stojato. Myslis že by to bolo ok? Bojim sa či sa mi to nezlomí

sofia1979
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mili2016
22. dec 2024

Tak ako bolo spomenuté vyššie potri si to bielou roztopenou čokoládou a na vrchu by to malo byť ok. Ja som sa už poučila a tortu obtieram radšej maslovým krémom.

autor
Včera o 16:51

Babyyy ja som urobila asi chybu, navrch som chcela zelený krem ale zabudla som ho nafarbit a hrubý náter som urobila bielym. Keď dam teraz na vrch zelený bude to v pohode?