Marcipán - poťahovacia hmota

teddysmith
18. mar 2017

Zdravím, potřebuju radu, jsem úplný laik, ale chtěla bych manželovi udělat na narozeniny dort..a není mi jasný jestli se potahuje marcipanem, nebo jestli je lepší ta potahova hmota. A ta potahova hmota se dá obarvit? Třeba gelovyma barvama? A normálně ji mám vyvalet a.potom.pěkně od středu ke kraji a potom dolů tou sterkou uhladit? Může.mi tady někdo.poradit prosím? 🙂

katulienkax
18. mar 2017

Ahoj a on ma rad take torty? Lebo co ja poznam chlapov oni take tie poťahovane vobec neľúbia a tvrdia mi ze najlepsie su klasické čokoládové. Tam ti stačí urobiť polevu a dobre popolievat tortu a nemusíš sa trápiť s tym toľko a ozdobiť sa da rôzne ci kupit hotové alebo rôzne ovocie a tak.

stankadu
18. mar 2017

ahoj, marcipán je originál z mandlí a je drahý, pritom má takú žltkastú farbu. Poťahová hmota-tých je vela druhov a rôznych zložení ale cena je priatelná a je biela. Pri poťahovej hmote záleží, na čo ju chceš použiť, či na kvietky, postavičky alebo poťahovanie. To ti už poradia v obchode. Tieto hmoty sa krásne dajú zafarbiť gélovými farbami. Odporúčam farbiť tak 1-2 dni vopred, lebo hmota bude dosť mäkká od teploty rúk a bude sa dosť lepiť, ak ju chceš valkať hneď. Ja som to robila tak, že na hladkom stole som hustým sitkom posypala celý stôl práš. cukrom, na to dala hmotu a valkala na požadovanú velkosť. Potom som valčekom preniesla na tortu. Najprv som uhladila vrch a potom pomaličky boky. http://www.akosatorobi.sk/video/1500/ako-potiah...

stefi_k
18. mar 2017

Kukni toto https://tortyodmamy.sme.sk/pomoc-pre-zaciatocnika
sú tam zhrnuté rady pre začiatočníka, ono sa to v podstate nedá zhrnúť do jednej univerzálnej rady.

teddysmith
autor
19. mar 2017

Děkuji všem, je to výzva 🙂 manžel má rád jakékoliv dorty, hlavně když je to sladké 😀 tak vyzkouším a uvidím, snad se to podaří 😉