Ahojte, pred tým ako začnete písať, tak mi prosím odpovedzte iba tie ktore odpovedá konkrétne na moju otázku. Robila som majonézou šalát a ako som strhala papierovú lepku z fľašky pozerám že spotreba do 8.2024. majonéza bola stále zatvorená v chladničke. Konzumoval niekto už majonézu po spotrebe. Na internete píše že sa môže aj niekoľko mesiacov po záruke. Nemám zemiaky na ďalší šalát. Inak by som urobila nový.
Ja ty som to nejedla. A už vôbec by som nedala jesť majonézu toľko mesiacov po spotrebe svojej rodine a blízkym.
@katarinkaa33 po zaruke urcite nie, sú tam vajička.
Navarila by som nieco ine co mame radi , na salate nezalezi
Už je v kosi
Na etikete je uvedený dátum MINIMÁLNEJ spotreby, čiže pokiaľ nebola otvorená, tak jej nič nie je a môže sa zjesť.
@katarinkaa33 jedla som. Lebo som si to nevšimla. Asi 4mes po min.spotrebe. Nikomu nič nebolo, bola fajn 😀
Aj ja som jedla, bola v chladničke neotvorená, po otvorení jej nič nebolo na pohľad ani na chuť.
ak nebola cítiť pachuť po zoxidovanom tuku, mohla sa zjesť. Zatvorená je sterilná, jedine tie tuky sa začnú časom rozkladať, ale to cítiť na chuti aj pachu.
V kupované majoneze je toľko sajrajtu, eciek, a konzervantov že sa hádam ani nevie pokaziť.
A k otázke ja by som ju nejedla ani keby bola ešte v záruke-urobiť domacu majonézu trvá 10 minút a určite bude mať miliónkrát lepšie zloženie ako ta z obchodu.
Uvarit jedno vajicko natvrdo, zmixovat s deci mlieka a potom zmixovat s olejom, krory pomaly dolievas. Majoneza jak lusk.
@janinka007 kolko oleja davas?
@katarinkaa33 ja by som ti dala zemiaky len neviem odkiaľ si 😊
@janinka007 s varenými vajíčkom som ešte nerobila. Ale niekedy vyskúšam 😊
@44janica44 chcela odpoveď na svoju otázku, nie komentáre o domácej majonéze
@katarinkaa33 ak nesmrdí nie je pokazené , viackrát som jedla po záruke a ako tu hore spomínali je zakonzervovania milión eckami, nepokazí sa ani za 10 rokov 😂
@katarinkaa33 ani omylom nekonzumovať !
@katarinkaa33 ja by som ju určite po záruke nejedla.
@bobaas však som písala ze by som to nejedla ani v záruke... čiže odpovedala som na otázku🙂)))
@janinka007 Dakujeme,to je super, jednoduche a domace
@katarinkaa33 je to minimálna, nie maximálna spotreba. Ak nemala inú chuť, mohli ste to zjesť. A inak v kupovanej majonéza to toľko chuťoviek, že nepotrebuje ani skladovať v chlade do otvorenia.
A otazka je aka ? Ja by som to urcite nejedla , ale to som ja
Je to dlho