Losos v rúre

22. dec 2023

Prosim poradte ako pripravit filety z lososa v rure? Ako dlho to piect, cim to ochutit? Vyprazat na panvici nechcem.vdaka

mamusa123456789
22. dec 2023

Ja dám lososa aj s kožou na plech, posolím, na vrch dám splátkou masla a pečiem cca pol hodky na 200

luccija
22. dec 2023

Ja ho potriem olivovým olejom, alebo maslom cesnakom korením na ryby soľ trocha ho nechám v tom postat a do rúry môžeš aj trocha citrónovej šťavy, ale to si dávam až na tanieri
S cesnakom opatrne môže zhorknut, keď ho dáš veľa.Niekto dáva aj rozmarín...

sejbipi
22. dec 2023

My ho vždy urobíme na masle na panvici, na pár sekúnd z každej strany, potom do rúry, zas maslo, nejaké bylinky (vždy len aké nájdem😄) ešte zvyknem posýpať podrvenými vlašskými orechmi. Samozrejme ho predtým ešte osolím, nacitrónujem a nechám odstáť, až potom robím

sense
22. dec 2023

Posolím, dám plátky citrónu, korenie pokvapkáme olejom a trosku podlejem, dám do rúry 200st 20 min

autor
22. dec 2023

@sense horny a dolny ohrev alebo ventilator? Dakujem

sense
22. dec 2023

Ja dávam Dolný ohrev a ventilátor, ale prv som robila horný Dolný na starej rure

vakatko
22. dec 2023

Roztopené maslo zmiešam s pretlačeným cesnakom a potriem losos, osolím, okorením, pridám pokrájaný citron a pečiem 190 st 12 - 15 minút.

nyphadora
22. dec 2023

V rure ho pecieme cca 18 min na 200,predtym okorenime- co mate radi, grecke korenie, trocha sol/ olivovi olej. Pecemie aj s kozou, ta sa potom dava lahko dole.

akvi
22. dec 2023

Davam na peciaci papier, kožou hore, iba pokvapkam olejom.. Dolny spodny ohrev s ventilatorom na 200.. Losos sa vraj ma dochucovat az ked je upeceny.. Ja si rozdrvim cervene korenie a do rozotopeneho masla dam cesnak a kopor a tym ho po upeceni potriem a samozrejme posolim.. To cervene korenie je za mna uplna topka.. Plus rukola s par inymi listami, tiez len preliate trochou toho masla, cervenym korenim a trochou citronovej stavy..

mandzula
22. dec 2023

Ja ho po ochuteni (susena cibula, citron, sol) strcim do alobalu (nezasmradi cely byt) a peciem na 180 cca 40 minut.

autor
22. dec 2023

Dakujem vam velmi pekne!, snad to nepokazim

bibina32
22. dec 2023

Ja dávam do papiera na pečenia pokvapkám olejom, posolím, trošku citrónovej šťavy . Horný a dolný ohrev bez ventilátora. Pečiem podľa hrúbky, po 10 minútach kuknem, aby nebol suchý.

uriva
22. dec 2023

Ahoj, nechce sa mi to prepisovať - aj tu máš môj a iné recepty na lososa: https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/ako-pripravujete-lososa/

kaktusik007
22. dec 2023

ja robim tohto lososa na vianoce - https://www.apetitonline.cz/recept/nadivany-los... - teda bez tych zemiakov, to robim zeleninovy salat k nemu.... to si deti vybrali z kucharky ked sme riesili nove vianocne zvyky pre nasu rodinu 💖 a teda chilli som dala iba prvy rok, potom uz radsej nie 🤣 - a na stole to fakt vyzera brutalne

lukbe
22. dec 2023

@nyphadora a ja som sa tak v prvom momente chytila za hlavu, prečo len niekto pečie lososa s kozou???🤣

nyphadora
22. dec 2023

@lukbe 😂😂 pardon kožou

milanemila
22. dec 2023

Ja velky filet zbavim koze a nakrajam na porcie, davam sol, cierne korenie, cesnak, roznarin. Na vrch davam platky masla a obcas kolecka citronu (alebo pokvapkam uz hotoveho). Peciem v teplovzdusnej rure 20-25 minut na 170, tak aby ostal pekny ruzovy a neususeny (zalezi fakt od rury)

zuzakava
22. dec 2023

Ahoj, lososa robím bez kože. Osolím, trosku okorenim. Na rozohriatom olivovom oleji z každej strany smazim lososa, kým sa nestiahne (trvá to cca minútu) a potom ho dám na max 12 minút do rozohriatej rúry piecť na 180 stupňov (na plech dám papier na pečenie a pokvapkam olivovým olejom). Je výborný, naozaj.

bmolko
22. dec 2023

moje dcery miluju lososa na vrchu potreteho s pestom (v trube)

enoula
22. dec 2023

Losos uz pokrajany na porcie, len sol, korenie, maslo, 180stupnov, 13-14min, normalne s ventilatorom a najlepsie na uz vyhriatom plechu/panvici

lukbe
22. dec 2023

@nyphadora jasné, ja som potom pochopila, ale aké rozdiely takto vzniknú 🤣

lucimax
22. dec 2023

Odporúčam lososa na pare..v klasickom hrnci, na kovovom paráčiku. Bez oleja, za 8 minút, šťavnatý, makučký, vyskúšaj ;)

paulikk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz