Prosim poradte ako pripravit filety z lososa v rure? Ako dlho to piect, cim to ochutit? Vyprazat na panvici nechcem.vdaka
Ja ho potriem olivovým olejom, alebo maslom cesnakom korením na ryby soľ trocha ho nechám v tom postat a do rúry môžeš aj trocha citrónovej šťavy, ale to si dávam až na tanieri
S cesnakom opatrne môže zhorknut, keď ho dáš veľa.Niekto dáva aj rozmarín...
My ho vždy urobíme na masle na panvici, na pár sekúnd z každej strany, potom do rúry, zas maslo, nejaké bylinky (vždy len aké nájdem😄) ešte zvyknem posýpať podrvenými vlašskými orechmi. Samozrejme ho predtým ešte osolím, nacitrónujem a nechám odstáť, až potom robím
Posolím, dám plátky citrónu, korenie pokvapkáme olejom a trosku podlejem, dám do rúry 200st 20 min
@sense horny a dolny ohrev alebo ventilator? Dakujem
Ja dávam Dolný ohrev a ventilátor, ale prv som robila horný Dolný na starej rure
Roztopené maslo zmiešam s pretlačeným cesnakom a potriem losos, osolím, okorením, pridám pokrájaný citron a pečiem 190 st 12 - 15 minút.
V rure ho pecieme cca 18 min na 200,predtym okorenime- co mate radi, grecke korenie, trocha sol/ olivovi olej. Pecemie aj s kozou, ta sa potom dava lahko dole.
Davam na peciaci papier, kožou hore, iba pokvapkam olejom.. Dolny spodny ohrev s ventilatorom na 200.. Losos sa vraj ma dochucovat az ked je upeceny.. Ja si rozdrvim cervene korenie a do rozotopeneho masla dam cesnak a kopor a tym ho po upeceni potriem a samozrejme posolim.. To cervene korenie je za mna uplna topka.. Plus rukola s par inymi listami, tiez len preliate trochou toho masla, cervenym korenim a trochou citronovej stavy..
Ja ho po ochuteni (susena cibula, citron, sol) strcim do alobalu (nezasmradi cely byt) a peciem na 180 cca 40 minut.
Dakujem vam velmi pekne!, snad to nepokazim
Ja dávam do papiera na pečenia pokvapkám olejom, posolím, trošku citrónovej šťavy . Horný a dolný ohrev bez ventilátora. Pečiem podľa hrúbky, po 10 minútach kuknem, aby nebol suchý.
Ahoj, nechce sa mi to prepisovať - aj tu máš môj a iné recepty na lososa: https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/ako-pripravujete-lososa/
ja robim tohto lososa na vianoce - https://www.apetitonline.cz/recept/nadivany-los... - teda bez tych zemiakov, to robim zeleninovy salat k nemu.... to si deti vybrali z kucharky ked sme riesili nove vianocne zvyky pre nasu rodinu 💖 a teda chilli som dala iba prvy rok, potom uz radsej nie 🤣 - a na stole to fakt vyzera brutalne
Ja velky filet zbavim koze a nakrajam na porcie, davam sol, cierne korenie, cesnak, roznarin. Na vrch davam platky masla a obcas kolecka citronu (alebo pokvapkam uz hotoveho). Peciem v teplovzdusnej rure 20-25 minut na 170, tak aby ostal pekny ruzovy a neususeny (zalezi fakt od rury)
Ahoj, lososa robím bez kože. Osolím, trosku okorenim. Na rozohriatom olivovom oleji z každej strany smazim lososa, kým sa nestiahne (trvá to cca minútu) a potom ho dám na max 12 minút do rozohriatej rúry piecť na 180 stupňov (na plech dám papier na pečenie a pokvapkam olivovým olejom). Je výborný, naozaj.
moje dcery miluju lososa na vrchu potreteho s pestom (v trube)
Losos uz pokrajany na porcie, len sol, korenie, maslo, 180stupnov, 13-14min, normalne s ventilatorom a najlepsie na uz vyhriatom plechu/panvici
Odporúčam lososa na pare..v klasickom hrnci, na kovovom paráčiku. Bez oleja, za 8 minút, šťavnatý, makučký, vyskúšaj ;)
Ja dám lososa aj s kožou na plech, posolím, na vrch dám splátkou masla a pečiem cca pol hodky na 200