Robíte niektorá doma likerové špice, alebo to už je príliš vysoká kulinaria a nemám vymýšľať?
Nejde o to že moc náročné, ale že či moc vymýšľam 😀 akože v cukrárni jeden špic 3,50e 🤦 a maličké sú... Tak preto uvažujem začať robiť doma.
Tak potom skus a ked si to vyskusas, tak aj sama zistis, ze ci na buduce upecies znova, alebo si radsej kupis za 3,50. Zase nie je to ziadna jadrova fyzika.
ja ich od detstva milujem a aj som ich skúsila robiť, ale akosi mi tie kúpené chutia lepšie... Ale podotýkam, že som len amatér, žiadna profi cukrárka
3.50 neviem v akom horskom hoteli či centre centra BA... ale normlane to nestoji 3.50€ ... -_-
Mna by zase zaujímal dobošový rez ako urobiť doma. Aby to bolo ako z cukrárne...
Treba dobrý recept a myslím, že aj prax. My ich robievame,ale v tomto počasí, ee 😂 jedine ak sa niektorá podeli o super recept 😇
@bennn pri doboske sme v škole natierali cesto na pomastene plechy v milimetrovej hrúbke a ešte horúce sa zriezali z plechu. Od školy som ich veru nerobila ale ja ich ani osobne nemám rada
Spice sú brnkacka keď to vieš...keď nevieš tak ta potrapia. Nie jedného človeka som ich učila a nie každý mal cit sa to naučiť.
@bennn My sme robili doma tuto vraj original dobosku, podla mna aj lepsia ako z cukrarne, ale ubrala by som urcite tak tretinu cukru, bola velmi sladka.
https://pecene-varene.sk/recipe-items/dobosove-...
Od toho závisí aká si cukrárka 🙂 ja pečiem torty aj komplikované zákusky a pre mňa sú likérové špice normálne, ale zase sú také pre ktoré je to zložité