Čaute,
Robím 🔺 cesnakové z kysnutého cesta, a to cesto mam strašne lepkave ako žuvačka. Ešte k tomu sa mi aj trhá.
Čo som spravila zle?
Ďakujem za názory
pridaj malé množstvo hladkej múky a prepracuj, ak bude stále lepkavé, opakuj
cesto si robila podľa receptu? Pýtam sa , lebo ja robím len tak od ruky - od oka.... ak je už cesto vykysnuté - kysne min. hodinu, zdvojnísobí objem, tak je už vykysnuté a je lepkavé....Daj si na jeho prácu s cestom hl. múky....
Ahoj, kysnuté cesto na buchty robím podľa receptu mojej babky 🙂 1 kg polohrubej muky, 1 kysla smotana, cc 5-6 dcl vlazneho mlieka, 1 mala kocka drozdia, 1 prasok do peciva, stipka soli, 1-1,5 dcl oleja, 1 cajova salka kryst. Cukru. Vsetko vymiesit, cesto musi byt vlacne, nechat kysnut cc 2 hodiny. Na slané dáš 1 čajovú lyžičku cukru a 2 čajové lyžičky soli. Keď máš buchty, resp.slené rožky hotové, nechaj ešte na plechu kysnúť cca 30 minút.
@zuzik1701 nie som odborník, ale málo múky podľa mňa alebo zle vypracované.