Ahojte,
chcela by som uvariť lečo, aký dávate pomer paradajok a papriky ? 1 : 1 ? alebo viac papriky, blanžírujete pri tom paradajky? alebo môžem dať aj s kožou? Koľko potom sterilizovať?
Prosím o overený recept .
Ďakujem 🙂
Zrovna včera som robila. Dávam od oka pol hrnca paprík, pol hrnca rajčín, posolím. Dobre premiesam a nechám hodinku odstáť, aby to pustilo šťavu. Potom natlačím do pohárov a dolejem šťavou. Sterilizujem cca 20 minút na 90 stupňoch. Potom otočím hore dnom a nechám vychladnúť.
ja teda este doplnim, ja normalne na cibuli udusim a uz ked to je v stadiu ze pridam vajce (klobasu ci maso nedavam) tak take makke nalozim do poharov.
davam viac paradajok,lebo tie "zmiznu", su vidovejsie. pri krajani posolim, pusti to stavu, nalozim surove do poharov a zavarim. chuti nam to viac ako klasicke dusene leco
Každý podľa chuti ja dávam viacej papriky ako paradajok aj s kožou a pridávam aj točenu salámu klobásku pre chuť
Ja dávam asi pol kila cibule, kilo papriky a kilo paradajok. Olupem paradajky, dám ich do hrnca, keď zovru pridám cibuľu, keď zovrie cibuľa pridám nakrájanú papriku, nechám trosku zmaknúť, horúce plním do pohárov a nechám vychladnúť pod dekou.
3 kg papriky 1,5 paradajok ,podusiť na masti , nie olej, soľ , sterilizovať 15 minút: robím 2 dávky
Výjde 7-8 pohárov 7 dcl
Ahoj,ja robím 2,5kg cibule,5 kíl rajčín a 5 kíl papriky
Na oleji najskôr podusím cibuľu potom pridám papriku a nakoniec rajčiny.Keď mám hotovo dám ešte také horúce do pohárov a sterilizujem 15 minút a ešte to zabalím do deky.
Niekto používa aj soľ ale mne sa to nepáčilo tak 🙂
ja davam viac paradajok ako papriky, naposledy som supala paradajky ale mne tam ta supka nevadi, takze obvykle krajam paradajky na kosticky tak to nie je take hrozne. no a ja len dam este horuce do poharov, utriem hrdlo, hned zatvorim otocim hore dnom a vybavene. ziadna sterilizacia sa u mna nekona. potom len do hrnca zohriat, dohodit vajce, trochu soli a je to.