Ahoj idem prvýkrát robiť lasagne, chcem sa spýtať, kúpila som 500g balíček a je na tom napísané, že bez predvárania hneď dať piecť. mám z toho však trochu obavy, môže to tak byť? nebudú tvrdé alebo suché tie lasagne?
@seemani lasagne tiež nikdy nepredváram 😉
ani ja lasagne nepredvaram, len si davam zalezat, aby omacka bola dostatocne tekuta 🙂
cestovina musí byť celá pokrytá tekutinou, či už bešamelovou omáčkou alebo napr. bolonskou a urobí sa ti, nikdy som nepredvárala a neuvarený bol akurát raz jeden rožtek, ktorý som nechala suchý..odvtedy nič, lebo si na to dávam pozor
predvarené lasagne nemajú tú správnu chuť, určite ich netreba predvárať. Nám najviac chutí kombinácia cestovina, syrový bešamel, boloňská omáčka a striedať. Lasagne sú krásne šťavnaté, decká sa nevedia dojesť. 🙂
@seemani Ahoj,ako sa ti podarili?
Ahoj, lasagne nikdy nepredváram, ale na spodok musi ist trosku omacky az potom cesto omacka cesto....na vrch omacka a ja davam syr. Omácku paradajkovu s mäsom aj besamel zmiesam v hrnci a tak neberam na cesto ;) Upeciem pol hodiny na 200 stupnoch prikryte alobalom (sklenena misa) a este cca 10 minut necham bez alobalu dopiect a hotovo. Davam viac vrstiev, aj 5. Omácky je dost ak to más minimalne s 7-9 dl tekutiny...ja pridavam vodu aj mlieko Musi tam byt dost tekutiny, ale urcite ti to nemá plávat, nemá siahat po povrch tá omácka, cize to nemusi cele zakryvat
@pupavka123 no nedala som vôbec bešamel, nennskoro som si to prečítala. spodné boli dobré, len vrchné a krajné chrumkali :D ale zjedlo sa..
baby ako robíte bešamel? ten recetp čo som pridala to k tomu má dorobiť ešte bešamel? a mám to zmiešať dokopy a tak vrstviť alebo ako?
@seemani Ahoj...lasagne bez besamelu?to mi pride ako gulas bez masa 😀 to si musela mat strasne suche....ja robim besamel-maslo a hlad.muka,kolko masla tolko cca muky..necham roztopit maslo,potom pridam muku,to hned zhustne a pridavam mlieko,postupne...strasne rychlo to hustne a dost tam treba dat mlieka,takze ja davam len asi polku malej kocky masla a tolko asi muky...zo zaciatku sa ti to bude zdat mozno malo,ale ide tam dost potom mlieka...lasagne si stale predvaram..dam si do jenskej misy na spodok besamel,na to naukladam lasagne,potom maso,viac eidamu,pridam aj kecup a jednotlive vrstvy zalejem trochou oleja(ten potom vylejem,ked vytiahnem z truby)a znova vrstva..poslednu dam syr a na to besamel...su fakt vyborne,robila som ich aj jednemu kamosovi-talianovi a strasne mu chutili,pozeral ako ich pripravujem,vsetko si zapisoval a potom ich doma varil...talian odkukoval po slovenke ako vari lasagne 🙂
@seemani pozri tento recept z môjho blogu, tiež lasagne nepredváram:
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2009/08/lasag...
Našiel som tento recept, no lasagne som ešte nerobil tak neviem posúdiť.. Ale vyzerá veľmi dobre 🙂 http://ikuchar.sk/recept/zeleninove-lasagne/
Ahoj.matkin priatel je Talian,tak viem presne ako to robi 🙂 len na chvilocku da do vody,troska uvari na makko potom polozi pekne na stol vedla seba ulozene na utierku troska vychladnut,aby ich vedel krajsie davat na plech potom.