Lacné varenie bez mäsa

27. nov 2023

Ahojte.🙂 poraďte prosím lacne varenie. Nejeme mäso. Najbližšie 2 týždne mi to blbo vychádza tak musím čarovat😅 nejaké zásoby mam, ale nevyhnem sa tomu ísť do obchodu, aj niečo na chleba kúpiť a tak. Každý tip dobrý. ďakujem 🙂🩷

buberova
27. nov 2023

Takáto téma je tu každý tretí deň + máš o tom skupinu

deti95060810
27. nov 2023

pozri skupiny - Jedlá do 5 e
Dnes na obed
Moje polievky

ailiba
27. nov 2023

Zeleninove polievky, cestoviny, spagety, strukoviny (hrachoba kasa), zemiakovy privarok...

katica06
27. nov 2023

Alebo skupinu lacné varenie https://www.modrykonik.sk/group/12514/

autor
27. nov 2023

Dakujem som v tych skupinách ale žiadna inšpirácia lebo 90% masove pokrmy. Uz par rokov varím bez masa, takže už som varila hádam všetko. Len človek zabudne. Takze som chcela konkrétnu inšpiráciu ktoru by som si prisposobila svojej momentalne financnej situaci. Ale ďakujem každej.

luccija
27. nov 2023

Granadír, rizoto, Kapustová polievka, halušky s vajcom, kapustou, špenát, zapeceny karfiol, kuskus s tuniakom, alebo zeleninou grilovanou, husté polievky, špagety s tuniakom, zapečené zemiaky, sladké jedlá ryžový nákyp, žemľovka, cestoviny s kovovou omáčkou, omáčky s vajcom, parkom, kelovy privarok
Inak často má vyjde oveľa drahšie nemasite jedlo ako mäsité.

zuziiiii
27. nov 2023

Špenátové halušky
Špagety so zeleninou,
Granadír
Paprikáš krumple
Francúzske zemiaky bez mäsa
Koložvárska kapusta bez mäsa ,miesto mäsa údené tofu

petulda333
27. nov 2023

Privarky (zemiakovy,sosovicovy,fazulovy) granadir,zemiakove placky,polievky

trema
27. nov 2023

Skus pozriet veganske recepty, strukovinove jedla

vroni
27. nov 2023

Nuž, strukovinove polievky a privarky, hrachova, fazuľová, šošovicová, cestoviny s paradajkovou omáčkou, maslom, olejom a cesnakom, vajíčkom, zeleninove nakypy, zapekanu zeleninu so zemiakmi, zeleninové rezne, hummus, pečenú zeleninu, ryžu s vajcom, krémové polievky, zemiakový guláš, thajské curry.... Tie možnosti sú skoro nekonečné. A to mi napadlo len tak spontánne ako vášnivému masozravcovi...

mima172
27. nov 2023

Máš Instagram? Mám tam zopár receptov. Ja nejem mäso od roku 2013, dcéra je rybie mäso. Možno si tam niečo nájdeš. @dobrotky_jednej_dorotky

dorothee
27. nov 2023

Ja ked blbo vychadza robim granadir 😀 to je ozaj lacne jedlo,halusky s kapustou tiez,cestoviny s rajcinovou omackou a syrom,fazulova polievka+osuchy,vseobecne myslim ze zemiaky,cestoviny a strukoviny je lacne varenie 🙂

bosorkabb
27. nov 2023

Ja som práve robila hrachovu kašu. A len tak na rýchlo zapekané zemiaky, šulance, placky zemiakové /cuketove /zeleninové, hustá fazuľová polievka, ryžový nákyp, cestoviny špenátové /syrové /bolonske (dajú sa robiť aj bez mäsa)

stellarstar
27. nov 2023

Lečo, granatir, palacinky, cisársky trhanec, rezance s tvarohom, lángos, zemiakové lokše, zemiakové placky, halušky s jablkami, bryndzové halušky, dukátové buchty, makové dolky, zemlovka, lístkové cesto plnené špenátom a feta syrom, špagety bolonske alebo carbonara, hustá polievka hokkaido/ mrkvová/ cuketová/ šošovicová/ fazuľová... podplamennìk

lujzamaxim
27. nov 2023

Vcera som robila s mensimi upravami 😊... je mega a super zasyti...

saxana000
27. nov 2023

Polievky privarky mucne jedla halusky s vajcom syrom..cestoviny salaty rizoto so.zeleninou pozri.do.chladnicky a.do spajze urcite ta nieco napadne

ivangeline
27. nov 2023

Polievky. Privarky. Cestoviny a rizota na rozne sposoby. Z kysnuteho cesta. Zemiakove placky. Pirohy. Sulance. Palacinky. Atd..

autor
27. nov 2023

Dakujem baby 😊🩷 veľa z toho má inšpirovala lebo som to dlho nerobila. Inak takmer všetky jedlá co ste písali tocim dokola. Ale predsa niektoré nepoznám, takze si vygooglim recepty. Ďakujem ešte raz😊

victoriab
27. nov 2023

pridam sa 🙂

maminkadeticiek
27. nov 2023

Tak by som varila spagety kecip syr,zapecene cestoviny s mrazenou zeleninou zaliate smotanou mliekom a vajkom.Dalej granadir bez slaninky,bryndz.halusky,zemiaky na kyslo,sosovicovy privarok,spenat zemiaky vajko...to su lacne jedla,ci?

marca12
27. nov 2023

Ja mam rada privarky rozne bud zemiakovy,sosovicovy...granadir,tvarohove rezance,bryndzove halusky,francuzske zemiaky,perku,sulance,parene buchty

osky
28. nov 2023

Ja som dnes mala uplne ze rychly a lacny obed:

Paaadajkovy pretlak roumiesat s troskou vody, trochu soli,mozes korenie,bazalku,olivovy olej..prevarit a na zaver este cerstvy cesnak.do toho kydnut cestoviny a na tanieri posypat syrom.

No mnam.
Uz som mala po krk komplikovanych jedal,chutilo mi vyslovene nieco uplne obycajne.

Urobila som 2 porcie,cize ostatne cestoviny su v chladnicke./vyvarila som 400g balik/

Zajtra si udusim balik mrazenej zeleniny/cca 750g,/,
Dam si do toho trochu,olivoveho oleja,sol stipku kari a chilli korenia,ale davam si tam napr.aj tofu ,ked mam..
A budu dalsie,minimalne 2 porcie ...

Sosovicova zeleninova/alebo ina strukovinova /polievka je syta a lacna

Hribovy gulas
Tofu gulas
Zemiakovy privarok
Zemiakove placky
Palacinky
Langose
Osuch
Pizza-,s jednoduchou oblohou
Obalovana zelenina ci huby -"smazena v rure"
Rizoto