Kysnutý závin a iné kysnuté koláče

9gabi9
6. apr 2023

Ahojte.
Prosím Vás skúsené pekárky, kedy a čím potierame kysnuté koláče či závin. Mne sa marí, ze babka potierala až po upečení teplým osladenym mliekom. V receptoch však pisu skôr maslom alebo olejom a pred pečením. Ja sa však snažím minimalizovať tuk a v zavine mám už dosť veľa oleja. Čo sa vam osvedcilo najviac? Ďakujem

ckocka
6. apr 2023

Ja pred pečením mliekom.

mojvlk
6. apr 2023

@9gabi9 ja žĺtkom a po opečeni olejom ešte horúce rovno z rúry

viestta
6. apr 2023

Potri cim chces. Ja najcastejsie mliekom, pred aj po vytiahnuti z rury, ked mam zltkom s mliekom pred pecenim, mliekom po upeceni

vkatush
6. apr 2023

@9gabi9
ja robím mlieko s vajcom, pred pečením.
Moja babka mlieko aj po upečení.

misinka0611
6. apr 2023

pred pečením maslom.

deti95060810
6. apr 2023

krátko pred dopečením tukom...

pinkgirl
6. apr 2023

Po dopečení potriem zavin olejom alebo rozpusteným maslom. Do ďalšieho dňa takto vydrží dlhšie mäkký.

zenulkaaa
6. apr 2023

Pred pecenim aj po peceni olejom. Zas tolko ho tam predsa nedas, aby si sa ho musela bat.