Ahojte.
Prosím Vás skúsené pekárky, kedy a čím potierame kysnuté koláče či závin. Mne sa marí, ze babka potierala až po upečení teplým osladenym mliekom. V receptoch však pisu skôr maslom alebo olejom a pred pečením. Ja sa však snažím minimalizovať tuk a v zavine mám už dosť veľa oleja. Čo sa vam osvedcilo najviac? Ďakujem
Potri cim chces. Ja najcastejsie mliekom, pred aj po vytiahnuti z rury, ked mam zltkom s mliekom pred pecenim, mliekom po upeceni
pred pečením maslom.
krátko pred dopečením tukom...
Po dopečení potriem zavin olejom alebo rozpusteným maslom. Do ďalšieho dňa takto vydrží dlhšie mäkký.
Pred pecenim aj po peceni olejom. Zas tolko ho tam predsa nedas, aby si sa ho musela bat.
Ja pred pečením mliekom.