Otázka na gazdinky 😀 robím knedľu podľa receptu, kde ma cesto kysnúť hodinu. Ak robím z polovičnej dávky tak má tiež kysnúť hodinu alebo pol hodinu? Ďakujem 😄😄
Samaozrejme, ze hodinu. Kvasnice potrebuju rovnaky cas aby sa dostatocne namnozili a nakyprili cesto. Aj keby si robili z 20 kil muky, kyslo by to hodinu
Presne tak sko pise @viestta Lebo ty navysujes alebo znizujes vlastne rovnaky pomer surovin. Z nicoho nedavas menej ani viac ,cize princip je rovnaky...
@osky mam taku prihodu z brigady v pekarni. Zasekol sa pas na kysnucej komore a rozky tam ostali nie pol hodku ale hodinu a pol a jeden pan sa strasne cudoval preco prekysli, vsak ten pas predsa stal...
Samaozrejme, ze hodinu. Kvasnice potrebuju rovnaky cas aby sa dostatocne namnozili a nakyprili cesto. Aj keby si robili z 20 kil muky, kyslo by to hodinu