Kysnutié cesto na knedľu

5. dec 2023

Otázka na gazdinky 😀 robím knedľu podľa receptu, kde ma cesto kysnúť hodinu. Ak robím z polovičnej dávky tak má tiež kysnúť hodinu alebo pol hodinu?
Ďakujem 😄😄

viestta
5. dec 2023

Samaozrejme, ze hodinu. Kvasnice potrebuju rovnaky cas aby sa dostatocne namnozili a nakyprili cesto. Aj keby si robili z 20 kil muky, kyslo by to hodinu

autor
5. dec 2023

@viestta dobre ďakujem pekne 🙂

osky
5. dec 2023

Presne tak sko pise
@viestta
Lebo ty navysujes alebo znizujes vlastne rovnaky pomer surovin.
Z nicoho nedavas menej ani viac ,cize princip je rovnaky...

viestta
5. dec 2023

@osky mam taku prihodu z brigady v pekarni. Zasekol sa pas na kysnucej komore a rozky tam ostali nie pol hodku ale hodinu a pol a jeden pan sa strasne cudoval preco prekysli, vsak ten pas predsa stal...

osky
5. dec 2023

@viestta 🤣😆