Kysnuté cesto s vodou namiesto mlieka

9. jún 2020

Ahojte, takto. Potrebujem spraviť pizza slimáky - niečo na ten štýl šunka syr olivy to viem. Lenže - bola som v obchode a zabudla som si tam lístkové cesto. Takze som spravila len z jedného, ktoré mám doma. Ostalo mi na “druhú várku” šunka, syr, olivy, cesnak, syrokrem, kečup .. takze teraz mám doma pol kocky drozdia, múku, a vodu a vajcia. Mlieko nemám lebo zajtra ideme preč a do obchodu nemôžem ísť pretože je búrka. No, vitajte v tomto smiešnom svete a prosím ak máte nejaký zaručený recept na kysnuté cesto na slimáky pizzové alebo rozteky bez vody? Ďakujem veľmi pekne, zachránite mňa aj rodinu zajtra na ceste 🙏🏻

h2
9. jún 2020

Asi teda myslíš bez mlieka, nie bez vody. Jasné, že sa dá. Ja nepečiem podľa receptu, vždy len od oka, ale obyčajné rožky a chlieb sa robia z kysnutého s vodou. Tak ak pečieš podľa nejakého receptu, kde je mlieko, tak ho len nahraď teplou vodou. Určite to bude v poriadku.

kp7333
9. jún 2020

Cesto na pizzu: pol kila hl. muky, cca 3 dcl vody, trocha oleja, lyzicka soli, drozdie a dve lyzicky cukru na kvasok.

autor
9. jún 2020

@h2

@kp7333
Ďakujem Vám veľmi pekne 🙂

deti95060810
9. jún 2020

bežne pečiem aj bez mlieka t.j. robím cesto. .... OK.

hettinka
9. jún 2020

Ja robím pizza cesto z vody toto https://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkuck...
a je super

danina09
10. jún 2020

tiez robievam niekedy s vodou a bez mlieka, v tom nie je nejaky zasadny problem 🙂