Kysnuté cesto do chladničky?

lius
6. mar 2020

Prosim znova o radu. Mozem dat predpripravene oskvarkove pagaciky a moravske kolaciky na plechu do chladu, cca 10 st. a piect ich zhruba po 3-4 hodinach? Dakujem

acerka11
6. mar 2020

ak nie je inej možnosti tak ano....stoji to za pokus....urcite lepsie ako ich nechat prekysnut

sapetka
6. mar 2020

@lius nemali by pred pecenim zdvojnasobit objem. ?

lius
autor
6. mar 2020

@sapetka ja by som ich vybrala z toho chladu zhruba pol hodku az hodinu pred pecenim

sapetka
6. mar 2020

@lius na tri styri hodky by som nedavala do chladu ale nechala na linke. Ja mam v kuchyni 22st a za 2-4hodiny mam vykysnute a peciem

deti95060810
6. mar 2020

mne kysne cesto aj 4 hod.... troška prekysne ale však to nevadí....môžeš ho pred prípravou koláčov premiesiť...

zalka
6. mar 2020

@lius bežne dávam do chladničky kysnúť cesto čerstvo vymiešané, kysne asi o polovicu pomalšie ako to čo dávam do mikrovlnky ( poutžívam ju namiesto misky kisky) ale predpripravené na plechu no neviem či by som dala do chladničky, plech je kovový, ochladne skôr ako bežna ´plastová misa.