Kyslá kapusta po dátume spotreby

aadaa66
23. nov 2022

Ahojte mám v chladničke kyslú kapustu, kde je uvedený dátum spotrebovania 10.11.2022? Môžem ju ešte použiť do polievky, lebo som čítala že táto potravina sa môže konzumovať aj po expirácií. Ďakujem

animus
23. nov 2022

@aadaa66 ak bola dobre skladovaná a na povrchu sa nevytvorila pleseň tak určite áno

svokrinjazykmonika
23. nov 2022

@aadaa66 určite je to v pohode pokiaľ je v poriadku. My sme včera museli ísť po kapustu do obchodu dva krát a ani jedna nebola po záruke. Jedna čo sme mali v chladničke bola mäkká a smrdela zatuchlinou. Muž išiel kúpiť teda novú a tá bola úplne tvrdá a absolútne vôbec kyslá. Tak išiel kúpiť ďalšiu a tá už konečne bola celkom fajn. Aj keď tiež na môj vkus málo kyslá. A skutočne mali ďaleko ešte do dátumu spotreby. Takže otvor, okoštuj a ak bude chutiť a voniať normálne tak kľudne var.

ildiko36
23. nov 2022

@aadaa66 ked robime domáce, tam neni datum spotreby, pokial dobre skladovaní kludne môžeš použiť

deti95060810
23. nov 2022

mám zlé skúsenosti...
kapustu otvor, ovoňaj, ochutnaj...
moja po spotrebe - dokonca aj krátko pred skončením bola tmavej farby a nepríjemne páchla.. Skončila v hnoji.

nuci616
23. nov 2022

Ak bude normálne voňať, tak kľudne použi. Podľa mňa by mala kyslá kapusta vydržať aj ďaleko za dátumom spotreby.

oli18
23. nov 2022

Baby, práve kupovaná kapusta ma primäla k tomu, že už 5 rokov kapustu nakladám doma. Podľa mojej chuti nie je kupovaná kvasená, ale octová.

daniela2202
23. nov 2022

@aadaa66 samozrejme môžeš