Ahojte mám v chladničke kyslú kapustu, kde je uvedený dátum spotrebovania 10.11.2022? Môžem ju ešte použiť do polievky, lebo som čítala že táto potravina sa môže konzumovať aj po expirácií. Ďakujem
@aadaa66 určite je to v pohode pokiaľ je v poriadku. My sme včera museli ísť po kapustu do obchodu dva krát a ani jedna nebola po záruke. Jedna čo sme mali v chladničke bola mäkká a smrdela zatuchlinou. Muž išiel kúpiť teda novú a tá bola úplne tvrdá a absolútne vôbec kyslá. Tak išiel kúpiť ďalšiu a tá už konečne bola celkom fajn. Aj keď tiež na môj vkus málo kyslá. A skutočne mali ďaleko ešte do dátumu spotreby. Takže otvor, okoštuj a ak bude chutiť a voniať normálne tak kľudne var.
mám zlé skúsenosti...
kapustu otvor, ovoňaj, ochutnaj...
moja po spotrebe - dokonca aj krátko pred skončením bola tmavej farby a nepríjemne páchla.. Skončila v hnoji.
Ak bude normálne voňať, tak kľudne použi. Podľa mňa by mala kyslá kapusta vydržať aj ďaleko za dátumom spotreby.
Baby, práve kupovaná kapusta ma primäla k tomu, že už 5 rokov kapustu nakladám doma. Podľa mojej chuti nie je kupovaná kvasená, ale octová.
@aadaa66 samozrejme môžeš
@aadaa66 ak bola dobre skladovaná a na povrchu sa nevytvorila pleseň tak určite áno