Baby, prosím kto pripravuje doma do suda kvasenu kapustu, pridávať na spodok alebo na vrch aj koniec z chleba? Myslím kôrku. Alebo len kapusta, soľ, čierne korenie a bobkový list? Nepotrebujem celý recept, leb ten chlieb ma zaujíma. Dakujem
A vykvasí vždy dobre
Ja dávam soľ, rascu, korenie a bobkový. Nič iné, ani cibuľu, ani jablká, ani chleba. A je výborná
@tradaaa
@katarinka89
Ďakujem vám veľmi pekne 🥰
ahoj, podstatna je sol. a potom je uz na tebe - bobkáč, čierne korenie, nové korenie, rasca, prípadne nakrájaná cibuľa. takto to robíme my, plus dávame niekedy pekné jablká, prúty chrenu. niekto dáva aj cviklu a kapusta je pekná ružová 🙂 my tiez akurat dnes tlacime kapustu
Nie, ziadny chlieb
@janetinka27
@0silvia0
Ďakujem, kapusta už je v sude. Moji svokrovci aj rodičia vždy dávajú aj chlieb na dno suda do listov zabaleny, ale s manželom sme chceli skúsiť bez, ja tam potom ten chlieb vidím namrveny v celom sude a príde mi to nechutne. Aj na nete som čítala v receptoch, že sa zvyčajne nedáva. Jablko som dala, aj cibuľu a čierne korenie, bobkový list, soľ samozrejme. Chren nemám, ale tak to už každý má niečo svoje, čo pridáva 😊 Ale nevadí, hlavne o ten chlieb mi šlo.
Chlieb je nechutný, kamarátka dáva aby rýchlo vykysla. Kapusta prechádza mliečnym kvasením a k tomu droždie z chleba skutočne nepotrebuje..
Ja nedávam chlieb, ale na dno súdka za hrsť cukru dávam - máme 17 l súdok. A okrem spomínaných ingrediencií dávam aj rascu a cibuľu na kolieska