Ahojte, nakladali sme kapustu, ale na vrchu sa mi neustále robí tento povlak. Minule roky sme to nemali, neviem, či mám celý sud vyhodiť, alebo co... Kapusta nie je mäkká, ale príde mi to nechutne... Vie niekto poradiť, čo s tým? Nie je to len voda, miestami také tahave... No neviem, fakt...
Aj mi premyjeme co sa mi nepáči zvrchu odoberieme vyhodím. Ostatne používame ďalej
Ved kapusta kysne stale, taky povlak je normalny. Ak by okolo bokov bola trocha makka, tak vyhod. Ale to, co na foto, nie je dovod na vyhodenie.
Zaťažiť rovnomerne doštičkmi a kameňom a následne do suda zapáliť sírny knôt. Ten pôsobí dezinfekče a plak sa netvorí. Len s daj pozor, aby si sa moc tej síry nenadýchala. Čiže urobiť to musíš rýchlo.
Ďakujem pekne za rady. Áno, viem, že kapusta kysne a ze v sude to pracuje stále, ale takto sme to ešte nemali. A to sme nenakladali prvýkrát.
Ja davam na vrch platno a tak dosku a kameň a tento povlak sa spraví na platne to stale preplacham ked vyberám, možno mate teplejšie alebo malo vody 😉
@danda13 no, pravda, že máme teplejšie. Mame sud v pivnici, ale je tam teraz dosť teplo... Chladnejšie miesto v dome už ale nemám 🤷♀️
Ja som čítala, ze treba dat pri nakladani kapusty chren na plátky nakrájaný, ale ci sa môže dat do vykysnutej neviem mozno miekto poradi.
My to vždy len zvrchu odoberieme a premyjeme kapustu vodou. Kapusta nestráca na kvalite