Ahojte, prvýkrát máme natlačenú kapustu v sude. Chcem sa spýtať, keď odoberiem kapustu, mám tam potom stále nechať kameň, ktorým bola doteraz pritlačená? Viem, že musí byť stále pod vodou, aby nesplesnivela. Ale či treba aj zaťažiť kameňom. Ďakujem za radu
ja po vykysnutí skalu vyberiem. Dôležité je, aby bola vždy voda v žliabku. Takto robí roky a nikdy mi kapusta neoplesnela.
@nika23t
@zirafienka ďakujem, skúsim tam zatiaľ kameň nechať. 😉
@popoluskaxy Po vykysnuti po troch tyždňoch dávam kapustu do fliaš, 2-3 minúty zasterilizujem a vydrží aj do leta kým ju nežijeme.Nemám s ňou žiadne starosti.
Oprava nezieme
@macikovaiveta áno, už som čítala o tomto zaváraní. Možno skusime aj my. Ďakujem 😉
@popoluskaxy my zavárané až na jar,keď už začína byť teplejšie vonku,aby sa nepokazila. Takto na zimu nie,aby sme nezničili vitamín c a iné prospešné látky. Veď kapusta ich má hodne.
Presne pre toto sa aj ja vyhybam zaváraniu... Aby som kapustu neznehodnotila. Ale svokra zavara a sterilizuje tiež hneď po tom, čo je kapusta Kysla.
Ja mam kapustu zatazenu stale. O kapuste musis mat prehlad, aby nevyschla voda, z casu na cas umyt kamene, pripadne doliat cistu vodu. Rozhodne ju nezavaram.
@popoluskaxy ja zaťažujem zakaždým, až kým nie je súd prázdny.