Ahojte viete mi poradiť kvalitný olej na vyprážanie,aký Vám najlepšie vyhovuje.
Ďakujem
Repkovy olej je veľmi kvalitný, lepší ako napr. slnečnicový.
ja na vyprážanie používam Klátovský slnečnicový olej je s vôňou aj bez
Aj ja Klatovsky slnecnicovy
U nas hociaky ale iba slnecnicovy repkovy mi strasne smrdi..
Olivovy pomace
Na vyprážanie je vraj vhodný repkový, lepšie znáša vysoké teploty.
@stanulienkat presne tak, slnečnicový rýchlo oxiduje + nie je vhodný pre tak vysoké teloty
@luliu áno, ten obyčajný ale ten klátovský je iný:
Klátovský olej 200°C de luxe, 1 liter
Klátovský olej 200°C de luxe – na vyprážanie a fritovanie. Slnečnicový olej za studena lisovaný - ľahko stráviteľný a veľmi univerzálny olej. Vysoký obsah vitamínu E a mononenasýtených mastných kyselín robia tento olej cennou surovinou do každej kuchyne. Je odolný vysokým teplotám (aj do 200°C), preto je vhodný na fritovanie, vyprážanie a samozrejme aj na varenie, šaláty a studenú kuchyňu. Vyznačuje sa charakteristickou slnečnicovou chuťou a vôňou
Najlepší je arasidovy, neutrálna chuť, znesie vysoké teploty. Len ťažko ho zohnať. Keď nie je, používam repkovy
O arašidovom som ani nepočula hádam, to sa dá kde zohnať? Normálne bežne v obchode? My používame najčastejšie olivový ale teda keby na vyprážanie tak tiež asi repkový.