Kvalitná čokoláda na varenie

mantilka
8. nov 2024

Prosím poraďte mi, lebo opakovane po rizvareni čokolády som mala z nej neopísateľnu gucu...akoby tam bol puding alebo niečo podobné. Skúšala som viacej značiek. Už som z toho nešťastná. Potrebujem na zajtra upiecť čokoladovu roladu a ja mám obavu, ako to zasa dopadne.
Nesprávnym postupom to nebude. Skôr si myslím, že nahrádzajú kakao kadecim, aby nezvyšovali ceny. Už viackrát som počula, že cena kakaa stúpa, kakaovniky sú nejakou havedou napadnuté.
Dajte nejaký typ čo a kde kúpiť.

deti95060810
8. nov 2024

teraz máš v kaufl. v akcii čokoládu na varenie,,, pozri leták.
nemám s tým vôbec žiadny problém...

aandrea9
8. nov 2024

@mantilka ja mam dobru skúsenosť s čokoládou na varenie z lidl

patka06
8. nov 2024

Figaro nikdy nesklamala. Teraz ju má Kaufland v akcii

taktotedanie
8. nov 2024

Tesco cokolada horka na varenie

didamt
8. nov 2024

Najkvalitnejšia je Lidl, ale strašne šla cenovo hore, v celej EU nestojíi toľko čo u nás. Čo sa týka zloženia, rovnaká kvalita je Tesco čokoláda na varenie 200g - 1,99€. Robievam aj z tej Figaro obrázok vyššie a tiež žiadny problém

skusihu
8. nov 2024

@mantilka skús rozpustiť vo vodnom kúpeli, ale nesmie ti do čokolády kvapnúť voda, lebo vtedy sa z toho stane taká hustá zmes, alebo sa to oddelí.

taktotedanie
8. nov 2024

Ja pridavam aj maslo ale urob rovno ganache a mas po probleme

patka06
8. nov 2024

@mantilka čo znamená rozvarenie?
Ak si mala rovnaký problém s viacerými druhmi čokolády, možno predsa len bude problém v postupe.

annm81
8. nov 2024

Vlastne neviem, je čokoláda s podtitulom "na varenie" nejaká špeciálna? Používam J. D.Gross z Lidla a nikdy som nemala problém

kp7333
8. nov 2024

Cokoladu nesmies varit, iba rozpustit nad parou. Ja pridavam na zriedenie trochu oleja. Poleva je potom pekna leskla. Alebo spravim ganache (cokoladu rozpustim v horucej smotane).

lenkakravcova
8. nov 2024

@mantilka nepripaluje sa ti tak náhodou?
Daj 0,5 palmarinu, potom čokoládu po kúskoch. Nikdy sa mi nestalo žeby zhutnela. Iba keď som ju varila bez palmarinu.

majamat
8. nov 2024

ja pouzivam vselijaku cokoladu a nie je problem. teraz ma z Lidlu.

tiez neviem co znamena rozvarenie. ja mam taky maly hrncek a taku tu nadobku nad paru teda roztapam nad parou, ak to roztapas priamo v hrnci, tam to nemusi robit dobrotu. pridavam trochu oleja a nie je problem. z oleja je cokoada lesklejsia, riedsia, nie je po stuhnuti rpiserne tvrda, je poddajnejsia.

zic
8. nov 2024

Minuly tyzden bola Lindtka v rakusku v Bille v akcii 100g (nie 90, nie 80) za 84 centov.. skus ak mas blizko, ci este plati akcia

mantilka
autor
8. nov 2024

Vďaka všetkým za rady.

pralinka86
8. nov 2024

Z grizly cokolada. Nema ziadne označenie na varenie, ake maju viac fruhov, pol kg balenie, take "peniažky" sú to

nelka93
9. nov 2024

@lenkakravcova palmarin do cokolady? Fuha to nemôže byť dobre 🤮

lenkakravcova
9. nov 2024

@nelka93 vyskúšaj a uvidíš. 😀 Však je to ako maslo, len sa to nekazí. Aj v Milka čokoláde alebo takých tých adventnych kalendároch, či cokoladach mince je palmarin ako podklad na topenie. Nie veľa samozrejme inak by to bolo cítiť.