Kurča na kapuste - celé zle
Prosím o rady. Dnes som robila kuracie stehna a prsia na kys.kapuste + zemiaky. Ihnačak všetko šupol na plech a nezakryte piekol 50 minút. Vravím si, brnkačka. Ja mam po hodine stehna gumové,tvrdé, nedá sa ani koža oddeliť (letia do koša) a zemiaky surové...čo som mohla spravit zle ?
Zakry, podlej bujonom a este popec!
@gejb Mne sa tiez vzdy zda, ze tito televizni kuchari varia a pecu vsetko akosi kratko 🙂 Ja tiez peciem kura hodinu a pol
Takže som to vysusila.... 🥲
@marianarem a zakryté alobalom?
@gejb malo si piekla,podlievam a peciem dlho pod alobalom lebo zemiaky su z kysloty kapusty dlho tvrde
@gejb Ja zakryvam a na konci odokryjem.
Ale ide aj o to, že každá rúra nepečie rovnako.Na jednej to môže trvať dlhšie,na inej kratšie
Ďakujem za rady, nabudúce teda spravím tak ze hodinu a pol zakryté alobalom. A zemiaky radsej uvarím..zdajú sa mi moc kysle.. ešte šťastie, že máme aj rizoto zo včera 😁
@gejb maso mas po hodine gumove, koza sa neda oddelit - asi su este nedopecene. mozno boli vacsie alebo ti rura nehreje rovnako ako jemu v tv. preco si ich vyhodila? mozno ich stacilo len dopiect.
zemiaky nezvyknem pripravovat s kapustou, su dlho tvrde, akoby sklovite (ale to sa nauci casom kazda, ktora vari)
Mala si zakryť a strčiť naspäť do rúry, prečo si to vyhodila?
@januska12323 lebo boli malinke a úplne vyschnúte. Jest sa nedali.
@gejb škoda 😔 ja tiež podľa TV variť nemôžem, oni povedia 10 minút a robí sa to aspoň polhodinu.
Neverím ani tej relácii Moja mama vari lepšie to sa nedá za taký čas uvarit ... Veď to musí byť surové najmä mäso hovädzie veď to potrebuje svoj čas
45 min? veľmi krátko...Ihnačák má možno špec. rúru...
vyhadzovať nemusíš, podlej vodou, alebo vývarom, prikry alobalom a pokračuj v pečení...
@gejb za 50min sa ti ani poriadne kost na stehne nezohreje, tiez milujem tie casy v receptoch. Ked nieco z masa surove hodia na pekac a ze 45min a papame tak to znamena ze min.1-1,5h piect zakryte a podliate a nakoniec 10-15min odokryte zapekat a sledovat nech to nevyschne.
A nabuduce by som zemiaky urcite predvarila (s kyslou kapustou nemaju sancu sa upiect do makka), kapustu mozno tiez najprv podusila a piekla urcite podliate a zakryte aspon hodku. A potom az dala zapiect.
@gejb vrelo odporúčam zakúpiť hlinený pekáč (Römertopf), v tom sa ti nevysuší nič, všetko mäso sa v ňom upečie domäkka a je šťavnaté. Ja takéto kura robím tak, že na
spodok pekáča dám olej, pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, pokrájané šampiňóny, navrch kuracie stehná (dopredu namarinované), zaklopíš vrchnák pekáča, dáš do vyhriatej rúry a na takú hodinu pri 180° môžeš naň v pohode zabudnúť Potom odkryješ, ochutnáš, ak je mäkké, necháš odokryté trochu "vychrumkať" a mňam. Zemiaky pečiem zvlášť, chutia nám tak lepšie
Ja to varim tak ze dam naspodok pekaca kapustu potom zemiaky a nato maso.zakryte asi 1.5h na 200'c potom necham dopiect este vrch.nikdy sa neriadim.casom ale ak ma troska clovek skusenosti s varenim tak si robi podla seba.to si piekla na kolkatke ze sa ti vysusili?
Surove zemiaky aj mäso do vyhriatej rury na 200?????
Ved to musi zhoriet Este pocas prvych 10 minut.
Odokryte musis dat do studenej rury,zapnut na Max.160 a tak pomaly grilovat...samozrejme podliat vodou.
ak myslis tento recept https://kuchynalidla.sk/recepty/pecene-kuracie-... tak tam, čo potrebujeme alobal bol, asi len zabudol, no 🙂
@gejb ja pečiem iba kapustu na spodku, dám tam zo 6 plátkov bielej slaniny a na vrch normálne kura uložené. Pečiem odokryté asi hodinu na režim supergril. Každá rúra pečie inak. A zemiaky si spravím zvlášť varené.

@gejb ja to vždy pečiem aspoň 1 a pol hodiny a vždy zakryté