ahojte babenky, chcela by som sa spýtať či niekto z vás nepozná recept na kuracie prsia plnené s orechmi s medovou omáčkou, raz sme to jedli v reštaurácii a veľmi rada by som to vyskúšala spraviť aj ja lenže recept neviem nikde nájsť, tak ak viete prosím pomôžte, ďakujeeem
zuzka potom napis ten tvoj recept a vyskusam aj ja. 😵
Ingrediencie
kuracie prsia, med, hrozienka, grilovacie korenie, maslo, šalvia, zemiaky, kyslá smotana, šľahačková smotana
Postup prípravy
Kuracie prsia osušíme, vytvoríme z nich kapsy. Naplníme sušenými hrozienkami. Okoreníme grilovacím korením a mierne osolíme. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme med, trochu rozpustíme, pridáme kuracie kapsy, opekáme z oboch strán, posypeme šalviou, poobraciame, prikryjeme.
Zemiaky uvarené v šupke očistíme, pokrájame na kolieska. Na maslo dáme zemiaky a opekáme. Kým sa opekajú, zmiešame šľahačku s kyslou smotanou. Pridáme k zemiakom.
len orechy sú tu neni 😅
Potrebujeme:
1 väčšie kura
120 g rastlinného tuku
50 g cibule
½ kg jabĺk
40 g hrozienok
50 g vlašských orechov
10 g medu
2 dl bieleho vína
šťava z ½ citróna
muškátový kvet
1/4 ČL mletého zázvoru
mleté čierne korenie
klinčeky
soľ
Postup:
Kura rozdeľte na štvrtky, osoľte, okoreňte, posypte zázvorom a do každej zapichnite klinčeky. Potom mäso pokvapkajte citrónovou šťavou rozmiešanou v 2 PL vína a dajte na 4 hodiny do chladničky. Cibuľu nakrájajte na plátky, jablká na štvrtky, orechy posekajte a hrozienka nechajte napučať v horúcej vode. Porcie kurčaťa prudko opečte na tuku, pridajte cibuľu, ľahko osmažte a podlejte vínom. Duste do mäkka. Pred dokončením pridajte jablká, orechy, med, muškátový kvet, hrozienka a krátko duste.
ďakujeeeem krásne 😀 😀 😀
jaj,,,tohto týždna to urobím... 😉
http://www.dobre-recepty.sk/detail/7008-kuracie...
http://www.dobrejedlo.sk/dobre-jedlo/clanky/ryb...
no skus to skombinovat 😀