Kuracie prsia plnené orechami s medovou omáčkou. Máte recept?

zuzkaaaa
27. feb 2009

ahojte babenky, chcela by som sa spýtať či niekto z vás nepozná recept na kuracie prsia plnené s orechmi s medovou omáčkou, raz sme to jedli v reštaurácii a veľmi rada by som to vyskúšala spraviť aj ja lenže recept neviem nikde nájsť, tak ak viete prosím pomôžte, ďakujeeem

3558
28. feb 2009

zuzka potom napis ten tvoj recept a vyskusam aj ja. 😵

mikalove
28. feb 2009

Ingrediencie
kuracie prsia, med, hrozienka, grilovacie korenie, maslo, šalvia, zemiaky, kyslá smotana, šľahačková smotana
Postup prípravy

Kuracie prsia osušíme, vytvoríme z nich kapsy. Naplníme sušenými hrozienkami. Okoreníme grilovacím korením a mierne osolíme. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme med, trochu rozpustíme, pridáme kuracie kapsy, opekáme z oboch strán, posypeme šalviou, poobraciame, prikryjeme.

Zemiaky uvarené v šupke očistíme, pokrájame na kolieska. Na maslo dáme zemiaky a opekáme. Kým sa opekajú, zmiešame šľahačku s kyslou smotanou. Pridáme k zemiakom.

len orechy sú tu neni 😅

mikalove
28. feb 2009

Potrebujeme:

1 väčšie kura
120 g rastlinného tuku
50 g cibule
½ kg jabĺk
40 g hrozienok
50 g vlašských orechov
10 g medu
2 dl bieleho vína
šťava z ½ citróna
muškátový kvet
1/4 ČL mletého zázvoru
mleté čierne korenie
klinčeky
soľ
Postup:

Kura rozdeľte na štvrtky, osoľte, okoreňte, posypte zázvorom a do každej zapichnite klinčeky. Potom mäso pokvapkajte citrónovou šťavou rozmiešanou v 2 PL vína a dajte na 4 hodiny do chladničky. Cibuľu nakrájajte na plátky, jablká na štvrtky, orechy posekajte a hrozienka nechajte napučať v horúcej vode. Porcie kurčaťa prudko opečte na tuku, pridajte cibuľu, ľahko osmažte a podlejte vínom. Duste do mäkka. Pred dokončením pridajte jablká, orechy, med, muškátový kvet, hrozienka a krátko duste.

zuzkaaaa
autor
1. mar 2009

ďakujeeeem krásne 😀 😀 😀

netmona
8. apr 2009

jaj,,,tohto týždna to urobím... 😉